Doorgaan naar artikel
MXGP 2019
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

MXGP 2019 kent weinig echte vernieuwingen ten opzichte van het vorige deel, maar het ziet er weer een stukje mooier en professioneler uit. De track editor is wel echt nieuw en zal er in ieder geval voor zorgen dat je nog lange tijd van deze game kunt genieten.

Vorig jaar juli verscheen MXGP Pro en deze game werd door Milestone gezien als een soort nieuwe start. Er kwam een nieuwe engine op basis van de Unreal Engine 4 en die zou de komende jaren de basis vormen voor alle MXGP-spellen. Inmiddels is het weer tijd voor een nieuw deel in de franchise en hebben wij de afgelopen twee weken lekker kunnen racen in MXGP 2019. Heeft de Italiaanse ontwikkelaar weer wat stappen gemaakt of is het weer veel van hetzelfde?

MXGP 2019

De MXGP-spellen draaien om motorcrossen, in tegenstelling tot MotoGP 19 waar het gaat om racen op een circuit. Het spel heeft net zoals het vorige deel een carrière-modus en als we heel eerlijk moeten zijn, is daar niet veel aan veranderd. Je kunt je eigen personage maken en kiest bij welk team je wilt rijden of je kiest voor een bepaalde sponsor. Naarmate je verder komt in het spel, kun je ervoor kiezen om te veranderen van team of sponsor. Hierdoor kun je meer verdienen per wedstrijd, maar dat houdt ook in dat je hoger zult moeten eindigen. MXPG 2019 bevat alle banen, motoren en teams van het huidige seizoen en dat maakt het voor de echte fans een feest van herkenning. De carrière-modus stelt niet echt heel veel voor, maar is een mooie manier om vertrouwd te raken met de motor. En dat is wel nodig, want ook dit deel is weer niet makkelijk. Het vergt enorm veel oefening om op een redelijke moeilijkheidsgraad mee te komen met de top. Gelukkig voelt de besturing prima aan, waardoor het niet frustrerend is wanneer je weer eens achteraan zult rijden. Er zijn op dit gebied weinig echte vernieuwingen ten opzichte van MXGP Pro.

Grafisch gezien ziet het spel er prima uit en het lijkt zelfs weer wat mooier dan het vorige deel. De bijna twintig banen zien er stuk voor stuk geweldig uit en zelfs het publiek lijkt iets minder houterig dan we gewend zijn. Natuurlijk zie je daar niet heel veel van als je geconcentreerd je weg probeert af te leggen naar de finish. Ook de menu’s lijken wat aandacht te hebben gekregen, waardoor het geheel er weer wat professioneler uitziet.

MXGP 2019

MXGP 2019 lijkt erg veel op het vorige deel, maar er is een grote uitzondering. Deze versie bevat namelijk een heuse track editor. Hiermee kun je je eigen banen bouwen om er vervolgens zelf op te racen, of je kunt je creatie uploaden zodat de rest van de wereld ermee aan de slag kan. Dit zagen we eerder al in een andere Milestone-game, namelijk Monster Energy Supercross The Official Video Game 2. De editor is heel gebruiksvriendelijk en binnen de kortste keren bouw je een eigen baan. Je kunt kiezen uit vier omgevingen en verschillende obstakels om het zo uitdagend mogelijk te maken. Als je de track editor van Monster Energy Supercross 2 kent, is er weinig nieuws onder de zon. Het is bijna dezelfde editor en het is jammer dat Milestone hier niet wat meer aandacht aan heeft geschonken. Het was mooi geweest als je bijvoorbeeld wat meer met de hoogte had kunnen spelen. Desondanks is het een mooie toevoeging aan dit spel en zal het ervoor zorgen dat je nog een lange tijd vooruit kunt.

MXGP 2019

MXGP 2019 is op bijna alle vlakken weer een verbetering ten opzichte van MXGP Pro. Grafisch gezien is het weer net een stukje mooier en ook de menu’s zijn onder handen genomen. Het geeft het geheel weer een net iets professionelere uitstraling. De carrière-modus kent weinig vernieuwingen, maar is een leuke manier om de verschillende banen te leren kennen. Wanneer je daarop bent uitgekeken, kun je aan de slag met de track editor. Mocht je ook in het bezit zijn van Monster Energy Supercross 2, is er weinig verandering ten opzichte van die editor. Al met al is MXGP 2019 gewoon weer een prima deel in de franchise, maar verwacht behalve de track editor niet al te veel vernieuwingen.