Doorgaan naar artikel
Monster Hunter World Iceborne-trailer toont Velkhana-gameplay
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Op het YouTube-kanaal van PlayStation heeft Capcom Velkhana-gameplay middels de Monster Hunter World Iceborne-trailer onthuld. Velkhana is een ‘elder dragon’ die toegevoegd wordt in de aankomende Monster Hunter World-uitbreiding. Bovendien staat het op de kaft van de game.

Velkhana is een ijsdraak en gebruikt een koele adem om spelers aan te vallen. Ook bouwt het langzaam ijskristallen op rondom zijn lichaam. Dit wordt gebruikt als een soort pantser. Spelers zullen vuur-aanvallen kunnen gebruiken om het pantser te doen smelten. Daarnaast vriest het monster lucht om ijsmuren tevoorschijn te toveren. Deze kunnen hinderlijk zijn, maar de spelers laten zien dat de muren ook als dekking gebruikt kunnen worden. Tenslotte zien we dat Velkhana zijn staart als een speer gebruikt om vijanden mee te steken. Het gevecht blijkt een flinke uitdaging te zijn. De spelers slagen er namelijk niet in het beest te verslaan.

Fans die nieuwsgierig zijn geworden naar deze gameplay hebben geluk. Binnenkort krijgen zij de kans om het gevecht zelf uit te proberen. PS4-spelers kunnen van 30 augustus tot en met 1 september een beta uitproberen. Fans op de Xbox One moeten iets langer wachten, zij kunnen het gevecht pas uitproberen van 2 tot en met 5 september. Dit is dezelfde demo die vorige maand uitgeprobeerd kon worden met als enige verschil dat Velkhana toegevoegd is.

Tijdens Gamescom 2019 heeft Capcom ook een nieuwe elder dragon onthuld: Namielle. Dit is een water-monster waar we op het moment nog niet veel over weten. Tenslotte weten we ook dat er een nieuwe crossover komt met Horizon Zero Dawn. Spelers kunnen de ‘Ancient Armor’ en de icerail verkrijgen. De icerail werd toegevoegd in de Frozen Wilds-uitbreiding die, net zoals Iceborne, een ijsthema heeft. Het wapen is waarschijnlijk een light bowgun.

Velkhana-gameplay Monster Hunter World Iceborne

Speel Monster Hunter World Iceborne vanaf 6 september op PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer de pc-versie precies uitkomt, is nog niet bekend.