PS Plus-leden kunnen dit weekend een Monster Hunter World Iceborne-beta spelen

Arran Winmai, 19 juni 2019
Profiel

Via een tweet laat Capcom weten dat fans met een PS Plus-abonnement dit weekend gratis de Monster Hunter World Iceborne-beta uit kunnen proberen. Spelers zonder PS Plus zullen een weekje langer moeten wachten. Het weekend van 28 juni zullen ook zij toegang krijgen tot de beta. Deze zal inhoudelijk hetzelfde zijn. Of er ook een beta komt voor Xbox One of pc is nog onbekend.

Deze beta zal dezelfde demo zijn die ook speelbaar was op E3. Alle wapens kunnen uitgetest worden, inclusief al hun nieuwe vaardigheden. Ook de clutch claw zal volledig tot de beschikking van de spelers zijn. Fans kunnen het opnemen tegen het nieuwe monster Banboro. Ook zal Tigrex beschikbaar zijn, een monster dat terugkeert uit eerdere delen. Bovendien is het mogelijk om het gevecht aan te gaan met Great Jagras als men gewoon de nieuwe aanvallen en de clutch claw uit wil proberen. Ook is het een uitstekende kans voor nieuwe spelers om te kijken of ze interesse hebben. Spelers hoeven niet in het bezit zijn van Monster Hunter World om de beta te spelen en het is bovendien niet mogelijk om je eigen wapens en uitrusting mee te brengen. In plaats daarvan worden onderdelen van de nieuwe ‘master rank’ aangeleverd.

Om fans alvast enthousiast te maken heeft Capcom ook een video onthuld waarin de handler gauw een rondleiding geeft door het nieuwe gebied en snel wat uitleg geeft over het spel en wat nieuwe elementen. Fans die alles omtrent Iceborne gevolgd hebben zullen niets nieuws zien. Wel zijn er mooie beelden van het nieuwe gebied ‘Hoarfrost Reach’ en het nieuwe kamp ‘Seliana.’ Ook toont de handler haar nieuwe outfit. Deze is warmer en daarom meer geschikt voor het nieuwe gebied.

Speel Monster Hunter World Iceborne vanaf zes september op PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie komt later. PS Plus-leden kunnen de Monster Hunter World Iceborne-beta nu alvast downloaden.