Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Fitbit heeft vandaag de Versa 2 gelanceerd, de opvolger van de Fitbit Versa van vorig jaar. De smartwatch heeft als hoogtepunten rond de vijf dagen batterijduur, een nieuw AMOLED-scherm en sterk uitgebreide ‘sleep tracking’. Tijdens de persbijeenkomst van Fitbit waren wij een van de eersten die de Versa 2 alvast konden vasthouden en waren vooral onder de indruk van de fraaie vormgeving.

Fitbit is inmiddels een gevestigde naam op de markt voor smart wearables, maar het bedrijf ziet nog veel ruimte voor groei. Fitbit heeft op dit moment een breed assortiment aan wearables, waarbij de Versa-serie vooral bij vrouwen goed in de smaak valt. Dit komt ongetwijfeld door het elegante design van de huidige Versa. De Versa 2 bouwt voort op de verfijnde vormen, met zachte rondingen aan elke kant van het aluminium toestel en een opvallend licht gewicht. Tevens is de Fitbit Versa 2 wat minder hoog dan bijvoorbeeld de Apple Watches, waarmee hij bij onze eerste indruk eleganter op de pols rust.

Fitbit Versa 2

De Fitbit Versa 2 komt met een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De Versa 2 is uitgerust met een nieuwe processor en heeft slechts één enkele knop aan de linkerzijde van het apparaat, in plaats van de in totaal drie bij de Versa. Ook is de Versa 2 ge-upgrade naar een AMOLED-scherm, wat door een fraaiere beeldweergave in de regel de voorkeur heeft ten opzichte van een LCD-scherm. Met de komst van de Versa 2 krijgt het besturingssysteem bovendien een ‘always on’-optie: hierdoor blijft het scherm altijd de tijd en essentiële informatie weergeven. In onze ervaring is dit erg handig voor het gebruik als horloge, bij onze Huawei Watch GT kunnen wij bijvoorbeeld niet meer zonder deze functie.

Op gebied van functionaliteiten biedt de Versa 2 waterdichtheid tot 50 meter, automatische ‘activity tracking’, hartslagmeting, vijftien doelgerichte trainingsmodi en GPS-ondersteuning via je smartphone. Daarnaast is er ruimte voor 300 muzieknummers via Deezer of Spotify om offline te kunnen beluisteren. App-notificaties zoals van Whatsapp kunnen niet alleen worden bekeken, maar ook met spraakbesturing worden beantwoord (met Android-smartphones). Ook is er keuze uit 3.000 apps en aangepaste wijzerplaten om te installeren. Fitbit legt daarnaast erg de nadruk op de nieuwe ‘sleep tracking’ in de Versa 2. Zo kun je een ‘Sleep score’ bijhouden om je slaapkwaliteit in de gaten te houden en met ‘Smart wake’ de wekker op je Fitbit pas af laten gaan wanneer je uit je diepe slaap bent om je beter uitgerust te voelen. Hiervoor kies je een interval van 3o minuten die je vooraf instelt, om te voorkomen dat je je echt verslaapt.

Fitbit Versa 2

Met een veelvoud aan smartwatch-functionaliteiten is het momenteel nog gebruikelijk dat dit een batterijduur van slechts één dag met zich meebrengt. Het volgen van je slaapritme is dan ook niet haalbaar op bijvoorbeeld de Apple Watches. De Fitbit Versa 2 weet dit echter tot vijf dagen te rekken, twee dagen in geval van de always-on display. Wat ons betreft is de stukken betere batterijduur dan de concurrentie bij Apple of Samsung een van de meest aantrekkelijke elementen van de Versa-serie.

Tenslotte beschikt de Fitbit Versa 2 als eerste wearable over geïntegreerde Amazon Alexa-ondersteuning, maar helaas is Alexa in Nederland nog niet beschikbaar. Wij gaan de Fitbit Versa de komende tijd uitproberen en laten onze bevindingen binnenkort in een review weten. De Fitbit Versa 2 is vanaf 24 september verkrijgbaar voor een adviesprijs van €199,99 met als kleuropties zwart/carbon, zachtroze/koperroze of steengrijs/mistgrijs. Tevens komt dan een Special Edition uit voor €229,95 in de kleuren marineblauw/roze met een aluminium behuizing in koperroze en in rookgrijs met een aluminium behuizing in mistgrijs. Een veelvoud aan accessoires in de vorm van verwisselbare armbandjes is in september vanaf €29,95 verkrijgbaar.