Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Dit artikel is geschreven door een externe partij en niet door NWTV. NWTV staat niet in voor de juistheid van de info in dit bericht.

Met honderden miljoenen verschillende gamers, is de gamingindustrie een van de grootste entertainmentsectoren ter wereld. Dit maakt het niet alleen voor producenten van games een interessante markt, ook voor hackers is dit interessant. Zij hebben namelijk een enorme doelgroep waarbij zij een poging kunnen doen om persoonlijke data te achterhalen. Het kan daarom lonen om een VPN te gebruiken tijdens het gamen.

Speel de nieuwste spellen als eerst

Gameontwikkelaars geven vaak op verschillende momenten games vrij. Waar de game in het ene land al uit kan zijn, is deze in het andere land nog niet te downloaden. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding, kan de locatie van het IP-adres verborgen worden. Op dat moment kan een IP-adres in een ander land aangenomen worden, afhankelijk van met welke VPN-server verbinding wordt gemaakt. Hierdoor kan het spel al wel gespeeld worden, terwijl deze dus nog niet in het land van de gamer is uitgegeven.

Daarnaast gebruiken steeds meer gameontwikkelaars speciale pakketten die na verloop van tijd worden vrijgegeven. Ook hier kunnen verschillende data aan verbonden zitten. Door gebruik te maken van een VPN kan men wederom als eerste deze pakketten kopen en genieten van de nieuwste content.

Spelen terwijl je reist

Wanneer de game in het eigen land gespeeld wordt, maakt de console of computer verbinding met de server in dat land. Wanneer er echter gereisd wordt, dan valt de connectie met deze server weg en wordt er vaak verbinding gemaakt met de server van het land waar men verblijft. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding, kan wederom verbinding gemaakt worden met de server in het thuisland. Hierdoor kan de gamer verder gaan waar deze gebleven is.

Voorkom stalking

Er zijn meerdere verhalen bekend van gamers die andere gamers stalken omdat er een game verloren wordt. De verliezende gamer kan dit doen door het achterhalen van het IP-adres van degene waar die van verloren heeft. Door een VPN in te stellen, wordt het IP-adres verborgen. Wanneer een verliezende gamer het IP-adres probeert te achterhalen, komt deze uit op een externe server.

Hierdoor kan men als gamer met een gerust hart gamen. Er wordt dan alleen gepraat over fysieke veiligheid. Er zijn namelijk nog andere manieren waarop men gevaar kan lopen. Het gaat dan niet om fysieke veiligheid, maar om de databeveiliging die uitgewisseld wordt met een server.

Veiligheid van data

Misschien wel de belangrijkste reden om een VPN-verbinding in te stellen tijdens het gamen, is om de veiligheid van data te waarborgen. Hoewel ontwikkelaars van zowel de games als gameconsoles regelmatig updates uitbrengen om de veiligheid te verbeteren, kan de consument hier zelf ook maatregelen in nemen. Wanneer een hacker namelijk een lek ontdekt bij een game, kan deze hier gemakkelijk van profiteren.

Dit is het moment dat een VPN-verbinding erg handig is. Door een versleutelde connectie op te zetten met de gameserver, is het lastiger voor hackers om persoonlijke data te achterhalen. Daarnaast zullen hackers zich focussen op accounts die geen VPN-verbinding gebruiken, omdat hier vele malen makkelijker data achterhaald kan worden.

Verschillende VPN-mogelijkheden

Er kan gekozen worden voor verschillende manieren om een VPN-verbinding op te zetten. Allereerst kan men kiezen voor een VPN-verbinding die wordt ingesteld op de gameconsole zelf. Dit kan een Playstation of Xbox zijn, maar ook een computer. Hierdoor is de data die verzonden wordt van dit apparaat versleuteld.

De optie voor een zogenaamde VPN-router wordt echter aangeraden. In dat geval wordt de VPN-verbinding tot stand gebracht vanuit de router. Hierdoor zijn alle apparaten die gebruikmaken van deze router tegelijkertijd beveiligd. Hierdoor hoeft men niet meer op elke afzonderlijk apparaat een VPN op te zetten.

Zoals hier duidelijk wordt, is een VPN zeker aan te raden tijdens het gamen. Het kan niet alleen zorgen voor meer gameplezier, maar het zorgt ook voor meer fysieke- en dataveiligheid. Hierdoor wordt geen risico gelopen tijdens het gamen. Tot slot kan men ook locatie-onafhankelijk genieten van de beste games. Dit alles maakt dat een VPN-verbinding voor iedereen een aanrader is, of deze nou geïnstalleerd wordt op een console, computer of router. Op zoek naar meer veiligheid? Download dan de beste VPN die je kan vinden.