Doorgaan naar artikel
Yacht Club Games kondigt nieuwe Shovel Knight-game aan
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Pak je schep er maar weer bij, want Yacht Club Games heeft een nieuwe Shovel Knight-game aangekondigd. Dit onthulde de ontwikkelaar in een ‘Yacht Games Presents’-presentatie.

Shovel Knight Dig, zoals de game gaat heten, is al een jaar in de maak. Yacht Club Games laat echter wel weten dat het spel nog lang niet af is. Net als zijn voorganger is het een Metroidvania maar het voegt nog een extra element toe, spelers moeten nu ook graven. Eindelijk gebruikt hij die schep waar het voor is bedoeld! Deze gameplay doet denken aan Steamworld Dig. Verdere informatie over Shovel Knight Dig zal later onthuld worden. Fans kunnen wel alvast een demo uitproberen op PAX West.

Tijdens de presentatie werden ook meer details getoond van de aankomende Shovel Knight-uitbreidingen en amiibo’s. Dit zijn de King of Cards en Showdown-uitbreidingen die onder de Treasure Trove-verzameling vallen. Shovel Knight Treasure Trove is eind december te spelen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Ook bespreken ze het Shovel Knight-bordspel dat eerder al werd aangekondigd. Het is een side-scrollend bordspel waarin spelers proberen zoveel mogelijk geld te verdienen. Fans kunnen het project vooraf bestellen op Kickstarter.