Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

TT Isle of Man 2 lijkt wederom een game voor de liefhebber te worden, maar wel een die een duidelijke verbetering is ten opzichte van zijn voorganger.

In 2018 werden we plots verrast door een motorracer van Kylotonn die draaide om de beruchte TT van Isle of Man. De game kende een stijle leercurve, maar bleek wanneer je het onder de knie had, best wel leuk. Helaas hield het qua content dan weer niet over, waardoor de score op drie sterren bleef steken in onze review. Op Gamescom kregen we een hands-on-sessie en presentatie van de opvolger, verrassend getiteld: TT Isle of Man 2.

Waar het Isle of Man-circuit in de eerste game al het hoogtepunt was, wordt er voor deel twee nog een schepje bovenop gedaan. We kregen te horen dat dankzij nieuwe technieken het circuit nu tot op de boom nauwkeurig in het spel is verwerkt. Kenners kunnen zich dus opmaken voor een feest der herkenning. Ook is de handling van de motors aangepast en beloofde Kylotonn verbetering op het gebied van circuits en motoren.

TT Isle of Mann 2

Toen het na de presentatie tijd was om vragen te stellen, zagen we onze kans schoon om te vragen of TT Isle of Man 2 toegankelijker gaat worden voor beginners. Er werd toegezegd dat de leercurve iets minder stijl zal gaan zijn, maar we hoeven niet te verwachten dat het een makkelijke game gaat worden. Over een eventuele terugspoelfunctie zoals we die de laatste jaren veel zien werd nog wel gediscussieerd, maar de kans is vrij klein dat we dit terug gaan zien in het uiteindelijke spel.

Nadat iedereen door zijn vragen heen was, gingen we een deurtje verder voor onze hands-on-sessie. Daar bleek dat het nog steeds een hels karwei was om überhaupt op de motor te blijven zitten. Na een paar rondjes ging het weliswaar iets beter, maar als we zouden zeggen dat we meer dan vijf bochten achter elkaar zijn blijven zitten, dan zouden we liegen. Wel was de verbeterde handling duidelijk te merken en ook de TT-kenner die naast ons stond was duidelijk tevreden hierover. Ook viel op dat TT Isle of Man 2 een aardige grafische update heeft gehad ten opzichte van het vorige deel.

Het lijkt erop dat TT Isle of Man 2 nog steeds een game zal blijven die echt voor de liefhebbers is. Het weinig vergevingsgezinde gedrag van de motoren zal nog steeds menig gamer afschrikken, al moeten we wel zeggen dat de extra hulpjes op het moment dat wij het speelden nog niet aanwezig waren. Wel is duidelijk dat het ook daarmee geen gemakkelijke game zal worden.