Doorgaan naar artikel
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Conclusie

Rain of Reflections lijkt een orignele, sfeervolle adventure game te worden met vele interessante gameplaylagen.

Tijdens Gamescom 2019 gingen we op bezoek bij Lionbite Games om een demo te zien van Rain of Reflections. Hierna kregen we ook een code om thuis nog eens de demo rustig over te spelen. Hierdoor hebben we een goede eerste indruk van de game en vertellen we je graag waarom dit zomaar eens een origineel pareltje kan gaan worden.

Het betreft een game waarin je speelt als een personage in een wereld waarin de mens onvruchtbaar is geworden. Hierdoor sterft de mensheid langzaam uit, maar er is één hoop: een jongetje dat de laatst natuurlijk geboren mens is. Het spel is opgedeeld in verschillende episodes en in de eerste speel je als Wilona, een medewerkster van het lab waar het jongetje gevangen wordt gehouden. Het is jouw doel hem bevrijden, omdat je vindt dat er andere manieren zijn om de wereld te redden.

Gedurende de demo van Rain of Reflections wordt al snel duidelijk dat er verschillende gameplaylagen aangewezig zijn die ervoor moeten zorgen dat het spel lekker afwisselend blijft. Zo begin je met rondlopen in je eigen kamer, waar een hoop objecten zijn die je kunt onderzoeken. Al snel wordt je opgebeld door je moeder en komt het tweede gameplay-element naar boven: gesprekken voeren. Hierin blijkt dat je keuzes impact hebben op de gebeurtenissen die zich af gaan spelen en deze blijf je bij je dragen. De ontwikkelaar vertelde ons dat sommige keuzes zelfs veel later in het spel nog terug kunnen komen.

rain of reflections

Hierna is het tijd om uit je kamer te ontsnappen en dit doe je door te hacken, wederom een ander gameplay-element. Dit lijkt op het eerste gezicht te bestaan uit simpele minigames, maar wel met mogelijkheden om het flink lastig te maken later in het spel. Ook de grimmige sfeer van de wereld wordt steeds beter neergezet en over het algemeen ziet Rain of Reflections er prima uit, maar maakt vooral de sfeer indruk. Het is allemaal wat donkerder en zeker als je later naar buiten gaat, wordt duidelijk dat de wereld in een slechte staat is. Dit wordt ook erg goed neergezet.

Het tweede deel van de demo is een confrontatie in een kerk. Hierin neem je het met een turn-based XCOM-stijl op tegen tegenstanders. De originaliteit van de game komt hier echt naar boven, aangezien je geen levenspunten hebt, maar motivatie. Deze wisselt door allerlei gebeurtenissen. Zo zal beschoten worden je motivatie natuurlijk naar beneden halen, maar ook vijanden die je met woorden demotiveren zorgen hiervoor. Het kan weer omhoog gaan als je teamgenoten je aanmoedigen en zo zijn er nog veel meer dingen die je motivatie beïnvloeden. Zodra de motivatie van iemand volledig op is, gaat diegene in paniek rondrennen en kan hij of zij makkelijk doodgeschoten worden. Als dit gebeurt is diegene ook echt dood en komt hij of zij niet meer terug in het spel, je zult dus goed op moeten letten.

rain of reflections

Rain of Relfections maakt een goede eerste indruk. De sfeer van een uitstervende mensheid wordt goed overgebracht en de vele gameplaylagen zorgen voor een goede afwisseling van de gameplay. Het motivatie-systeem van de confrontaties is erg origineel en wij kunnen niet wachten om te zien wat dit allemaal in gaat houden. De game komt in episodes uit en de eerste heet Set Free. Deze komt 20 september exclusief uit voor pc.