IFA19: TCL kondigt de TCL Plex en twee andere apparaten aan

Joost Klein Middelink, 06 september 2019
Profiel

Tijdens IFA19 heet TCL verschillende aankondigingen gedaan omtrent nieuwe apparaten. Zo gaat het bedrijf de eerste telefoon onder eigen naam uitbrengen, de TCL Plex. Hieronder kun je meer lezen over de telefoons, tv’s en soundbar die het bedrijf binnenkort op de markt zal brengen.

De TCL Plex is de eerste smartphone van de telefoonmaker met eigen naam. Volgens het bedrijf richt de Plex zich hoofdzakelijk op de kwaliteit van het beeldscherm en de resolutie van de camera’s. Het toestel zou bijvoorbeeld video’s van lage kwaliteit kunnen verbeteren naar hdr-kwaliteit. Er zullen drie camera’s op de achterkant zitten met een 48 megapixel hoofdcamera. De adviesprijs van de telefoon zal 329 euro wezen en hij zal vanaf het eerste kwartaal in 2020 beschikbaar moeten worden. Daarnaast heeft het bedrijf ook de Alcatel 3x en 1V aangekondigd. De 3x zal een gunstig prijskaartje hebben van een adviesprijs van 159,99 en in het middensegment passen qua specificaties. De 1V moet het budgetmodel worden met 79 euro en is geschikt voor mensen die weinig eisen stellen aan hun smartphone.

Naast deze telefoons, kondigde TCL ook twee X-Series tv’s aan. Een daarvan heeft een 8k-resolutie, bevat een camera, gebruikt een AI-leersysteem en heeft de mogelijkheid om een dubbel beeld te tonen zodat je via een kleiner beeld ergens anders van kunt genieten. Als dat te overdreven klinkt, hebben ze ook een Mini LED tv aangekondigd die ook 8K-resolutie heeft. Mini LED zorgt ervoor dat LED tv’s betere controle hebben over het scherm en een beter contrast weten te bereiken zoals bij een OLED-scherm. De prijs van beide apparaten is nog onbekend, maar ze zouden halverwege 2020 op de markt moeten komen.

Als laatste heeft TCL een eigen soundbar aangekondigd, de TCL TS9030. Het bevat alle snufjes die je verwacht van een dergelijk apparaat met Bluetooth, Dolby Atmos en HDMI Arc. Wat uniek zou moeten zijn voor dit apparaat, is Ray-Danz, een methode van audio-verdeling waarbij reflectoren gebruikt worden om een ruimtelijk gevoel te creëren, zodat je overal in de kamer dezelfde kwaliteit houdt. Informatie over prijs en releasedatum is niet gegeven.