Starcadia Quest-stripverhaal is nu verkrijgbaar

Arran Winmai, 14 september 2019
Profiel

In een update op de Starcadia Quest-Kickstarterpagina laat CMON weten dat het eerste Starcadia Quest-stripverhaal nu verkrijgbaar is. In de comic volgen we de avonturen van de speelbare personages uit het bordspel. Bovendien laat CMON weten dat de comic komt met speelbare content, waarschijnlijk in de vorm van scenario’s. De strip kan hier gevonden worden.

Starcadia Quest is het nieuwe deel in de Arcadia Quest-serie. De spellen barsten van de chibi-mini’s die een groot deel van de charme vormen. Spelers zijn het hoofd van een avonturiersgilde en wil meer macht over Arcadia verkrijgen. Het betreft een campagne met meerdere scenario’s, waarin sommige verkregen wapens of andere voorwerpen gehouden mogen worden. Om een scenario te winnen, moeten spelers hun avonturiers met elkaar laten vechten. Ook zijn er missies die behaald kunnen worden om het scenario af te ronden of voor speciale bonussen. De spelen zijn mede ontworpen door bekend bordspelmaker Eric M. Lang.

Zoals de naam suggereert, speelt het nieuwe deel zich in plaats van in een fantasy-setting af in de ruimte. Het is ver in de toekomst en Arcadia heeft nu controle over meerdere planeten. Het spel zou eigenlijk afgelopen augustus verzonden worden, maar in een recente update liet CMON weten dat dit helaas wordt uitgesteld naar februari 2020.