Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de WeWalk-wandelstok.

Over de hele wereld zijn er tientallen miljoenen mensen die problemen hebben met zicht. Een groot aantal daarvan is slechtziend, maar er zijn ook heel veel mensen die volledig blind zijn. Om deze mensen te helpen bij de dagelijkse zaken, zoals het lopen naar de bakker, zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Eén daarvan is de blindengeleidehond, maar ook de blindenstok is een veel voorkomend hulpstuk. De technologie is met flinke stappen vooruit gegaan en daardoor zijn er ook nieuwe mogelijkheden om de blindenstok een goede upgrade te geven. De WeWalk is een innovatieve loopstok voor blinden en slechtzienden.

De WeWalk is voorzien van meerdere sensoren die objecten beter en eerder registreren. Je hoeft hiermee niet per direct met de stok tegen het object aan te tikken om te weten dat er iets voor je staat. Middels trillingen wordt de gebruiker op de hoogte gebracht wanneer er iets voor hem staat en waar dit obstakel staat. Er is ook een mogelijkheid om je smartphone te koppelen om zo met behulp van bijvoorbeeld Google Maps een route te wandelen die via je stok bediend kan worden, maar je ook vertelt waar je naartoe moet lopen. Middels de aanwezige touchpad op de stok kan dan ook je smartphone bediend worden.

De WeWalk ligt voor $499,- in de winkels.