Doorgaan naar artikel
LEGO Jurassic World Switch-versie
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

LEGO Jurassic World is in principe een prima spel, maar komt een paar jaar te laat. Ook brengt deze versie weinig vernieuwingen met zich mee. Hierdoor kun je voor de helft van het geld ook gewoon de PlayStation 4- of Xbox One-versie kopen zonder iets te missen.

Er zijn in de loop der jaren behoorlijk veel LEGO-spellen verschenen en de meeste zijn ook nog eens hartstikke leuk. We kennen natuurlijk allemaal LEGO Harry Potter Collection, LEGO Lord of the Rings en LEGO Marvel Super Heroes 2. Al deze games zijn gebaseerd op bekende films en als je het over bekende films hebt, dan mag de Jurassic Park-franchise natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig waren de dames en heren van Traveller’s Tales het met ons eens en kwamen zij in 2015 met LEGO Jurassic World. Nu, bijna vier jaar later, komt het bedrijf met de LEGO Jurassic World Switch-versie en leek het ons een mooi moment om eens te kijken of het spel nog steeds de moeite waard is.

LEGO Jurassic World

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die nog nooit een LEGO-spel hebben gespeeld. Voor die groep zullen we in het kort even uitleggen wat je ervan mag verwachten. LEGO-spellen proberen altijd zoveel mogelijk het verhaal van de films te volgen, maar dan met een flinke knipoog. De games zitten boordevol humor, simpele puzzels en enorm veel verschillende personages. Veel van deze LEGO-poppetjes hebben speciale vaardigheden die de andere niet hebben. Zo zijn er personages die heel sterk zijn en dingen kunnen verplaatsen, die heel behendig zijn en personages die kunnen schieten. Het is dus altijd de bedoeling om het juiste poppetje voor de juiste opdracht te gebruiken en zo de puzzel op te lossen. Voor de rest zul je zoveel mogelijk steentjes moeten verzamelen, waarmee je dan weer nieuwe personages kunt vrijspelen. Meer is het eigenlijk niet en dat is voor LEGO Jurassic World niet anders.

De humor in deze game is weer zoals het moet zijn en regelmatig tovert het een flinke glimlach op je gezicht. Natuurlijk is humor heel erg persoonlijk en zul je wel van simpele humor moeten houden, want de game moet natuurlijk wel een groot publiek aanspreken. Anders dan in bijvoorbeeld LEGO Harry Potter Collection, wordt er in deze game wel gepraat en dat maakt het toch wel een stukje leuker om naar cutscenes te kijken. Ook hebben de makers voor de meeste personages stemacteurs gevonden die lijken op de originele acteurs, wat toch wel bijdraagt aan de ervaring.

LEGO Jurassic World

De meeste humor is eigenlijk redelijk tijdloos, maar datzelfde kun je niet zeggen over graphics. LEGO Jurassic World is natuurlijk al zo’n vier jaar oud en de Nintendo Switch is niet het meest krachtige apparaat op de markt. Daardoor valt het grafisch wel een klein beetje tegen. Met name tijdens de cutscenes is goed te zien dat er flink gebruik is gemaakt van compressie, zelfs in handheld-modus. Dat is gewoon enorm jammer, want we weten dat de Switch tot meer in staat is.

Deze versie bevat ook alle DLC die na de release is verschenen, maar dat klinkt aantrekkelijker dan dat het is. In werkelijkheid komt het neer op een aantal extra LEGO-poppetjes en voertuigen. Als er ergens geen tekort aan is in een LEGO-spel, dan zijn het wel poppetjes, dus de verschillende DLC voegt in de praktijk weinig toe.

LEGO Jurassic World is in principe een prima LEGO-game. Het bevat leuke humor en genoeg content om je langere tijd te vermaken. Helaas voegt deze Switch-versie eigenlijk weinig toe. De DLC die je krijgt, bestaat voornamelijk uit nieuwe voertuigen en poppetjes en daar heb je er al genoeg van. Ook grafisch gezien hebben we weleens beter gezien op de Nintendo Switch. Mocht je alleen maar in het bezit zijn van de handheld van Nintendo, dan is het misschien de moeite waard om het aan te schaffen, anders doe je er misschien beter aan om te wachten op een aanbieding voor PlayStation 4, Xbox One of pc.