Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

De OPPO Reno 2 komt naar Nederland. Dit heeft het bedrijf onlangs bekend gemaakt. Dit wordt de opvolger van de huidige Reno-toestellen, bestaande uit de OPPO Reno en de Reno 10x Zoom. De OPPO Reno wist ons enkele maanden geleden te behagen als een scherp geprijsd toestel dat met het unieke pop-up mechanisme in de vorm van een haaienvin bovendien een volledige schermervaring biedt. De belangrijkste upgrade van de Reno 2 bestaat uit een vernieuwde camera-module met dit keer vier sensoren aan de achterzijde.

De OPPO Reno 2 behoudt een groot deel van de uiterlijke eigenschappen van zijn voorganger. Het scherm is nagenoeg randloos dankzij de pop-upcamera aan de bovenzijde. Deze heeft wederom de karakteristieke vorm van een haaienvin die in ieder geval in Nederland uniek is voor OPPO. Het grootste verschil is te vinden aan de achterzijde: de slechts twee camerasensoren van de eerste Reno zijn bij de Reno 2 maar liefst verdubbeld naar vier sensoren.

De hoofdsensor van de Reno 2 beschikt over 48 megapixels met f/1.7, optische stabilisatie en een brandpuntafstand van 26mm. Het betreft de Sony IMX586 die zich inmiddels al in meerdere toestellen heeft bewezen als een goede camerasensor. Deze wordt aangevuld door een 13MP, f/2.4 telephotosensor die 5x optisch kan zoomen, wat digitaal tot 20x zoom kan worden versterkt. Daarnaast vinden we een 8 megapixel sensor met 13mm groothoeklens voor foto’s met een brede kijkhoek. Tenslotte is er een 2 megapixel sensor aanwezig die gebruikt wordt voor diepte-effecten van de andere sensoren.

Naast hardwarematige verbeteringen aan de camera’s voegt OPPO tevens een nieuwe videostabilisatiemodus toe en wordt het mogelijk om met de 16 megapixel selfie-camera video’s met bokeh-effect te filmen. Een modus voor bij weinig licht mag in nieuwe toestellen van dit moment niet ontbreken, dus die heeft OPPO in de vorm van een nieuwe ‘Ultra Dark’-modus toegevoegd. Alles bij elkaar gaat de Reno-serie er met twee extra camera’s en een aantal softwarematige verbeteringen een stuk op vooruit.

De overige specificaties van de OPPO Reno 2 zijn een kleinere stap vooruit: de Reno 2 krijgt een mid-range Qualcomm Snapdragon 730G processor en een 4000 mAh accu met ‘VOOC Quick Charge’-mogelijkheid mee waar je in een half uur tot 51% kunt opladen. Opslag- en RAM-geheugen bestaan uit maximaal 256GB en 8GB. Het display betreft een 6,5 inch AMOLED-scherm dat volgens OPPO extra goed leesbaar is in het daglicht. De OPPO Reno 2 komt naar verwachting na de officiële presentatie van het toestel op 16 oktober in Londen ook uit in Nederland.