Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over Duet Display.

Veel kantoormedewerkers vinden het fijn om een tweede of zelfs derde scherm te gebruiken. Dit kan ze namelijk helpen bij het multitasken van de werkzaamheden. Een Excel-sheet op het ene scherm en een mailtje open op het andere scherm, het kan erg fijn werken, omdat je zo niet telkens hoeft te wisselen tussen de applicaties. Duet Display kan hierbij een handje helpen. Het is namelijk een app voor Android of iOS wat ervoor zorgt dat je je smartphone of tablet kan inzetten als tweede scherm. Het scherm is meestal wel wat kleiner dan een standaard monitor, maar het is daarentegen makkelijk mee te nemen waarmee je het extra scherm altijd op zak kunt hebben.

Het product was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor iOS, maar het is nu ook beschikbaar voor Android. De app is inmiddels ook al te vinden in de Google Play Store, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan. Je dient je overigens wel even te registreren en de desktopapplicatie te installeren voor Windows of MacOS.

Duet Display zorgt er tevens voor dat je de touchscreen-functionaliteiten kunt gebruiken van je smartphone of tablet. Denk hierbij aan het “pinchen” om te zoomen of het scrollen door met twee vingers over het scherm te swipen. Het is helaas niet duidelijk of het ook op budgettoestellen werkt in verband met de lagere specificaties. De Android-variant werkt overigens pas vanaf versie 7.1 Nougat.