Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Phoconut-recorder.

Vandaag de dag zien we steeds minder vinyl-platen gezien steeds meer muziek digitaal wordt geproduceerd en wordt afgespeeld. Toch lijken de vinyl-platen weer terug te komen. Het brengt nostalgie met zich mee, maar ook veel DJ’s maken nog gebruik van vinyl. Het is een dure hobby in vergelijking met de digitale en bewerkbare bestanden waar veel DJ’s en producenten mee werken. Het mixen van muziek ziet er wel veel spectaculairder uit wanneer er twee draaitafels zijn voorzien van twee totaal verschillende platen en dat deze met de kunde van de DJ in elkaar worden gemixt. Ook bij het zogenaamde scratchen is dit pure skills en ziet het er daarnaast ook erg professioneel uit.

Omdat het een dure aangelegenheid kan zijn om alle vinyl-platen te kopen is er nu via Kickstarter de Phoconut-recorder, een apparaat waarmee je jouw eigen muziek op een lege plaat kan “opnemen”. Het heeft wel wat weg van het branden van een muziek-cd. De Phoconut wordt aangesloten op een geluidsbron en kan daarmee de betreffende muziek in de lege plaat snijden. Hiermee kan je niet alleen unieke platen creëren, maar is het ook iets goedkoper dan elke keer je verzameling bij elkaar te kopen. Je dient overigens wel de Phoconut-recorder te kopen en de lege platen. De Phoconut wordt verkocht vanaf €1.499,-.