Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Royole Moon-bioscoop.

Royole is voor vele een minder bekende hardwarefabrikant. Toch is het bedrijf al jarenlang actief met buigbare schermen. Ze kwamen zelfs al eerder op de markt met buigbare schermen dan bijvoorbeeld Huawei of Samsung, die toch regelmatig het nieuws passeerden. Een van de producten uit de lijn van Royole is de Royole Moon-bioscoop. Het is een relatief compacte bril die er in eerste instantie uitziet als een virtual reality-bril, maar niets is minder waar. De Moon is meer gericht om als thuisbioscoop te fungeren. De bril is namelijk voorzien van een buigbaar scherm waardoor het zichtveld volledig wordt voorzien van beeldscherm. Het scherm bestaat uit twee amoled Full HD-schermen met elk een resolutie van 1080p, wat goed is voor 3000 pixels per inch. Omdat het zo dicht en afgesloten op je ogen zit, krijg je het gevoel alsof je naar een immens groot bioscoopscherm aan het kijken bent.

Naast beeld is ook geluid erg van belang tijdens het kijken van spannende films. Ook dit is bij de Royole Moon-bioscoop prima geregeld door de bril te combineren met een goede headset voorzien van noise cancelling. Hiermee ben je goed afgezonderd van de buitenwereld en kan je vol genieten van de film waar je op dat moment naar kijkt. De bril is voorzien van MoonOS, een eigen besturingssysteem dat Android als onderlaag heeft. Dit heeft als voordeel dat je veel apps tot je beschikking hebt en zelfs ook APK-bestanden kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een Netflix-app of YouTube.

Dit alles komt echter wel met een prijskaartje. Zo is de Royole Moon-bioscoop voor de adviesprijs van €899 te verkrijgen. Je krijgt er wel een persoonlijke bioscoop voor terug waarmee je in alle rust je kunt afsluiten en naar jouw favoriete film kunt kijken.