Pearl Abyss kondigt opvolgende MMORPG Crimson Desert aan

Rutger Engel, 14 november 2019
Profiel

Even wat context: begin 2016 verscheen Black Desert Online, een game waar wij en enorm veel MMO-veteranen erg enthousiast over waren. Een paar maanden later veranderde er echter opeens zoveel aan het spel, dat een boel statements in onze review plotseling niet meer klopte. Het vissen werd gedomineerd door mensen die gewoon hun computer 24 uur per dag aan lieten staan, de meest dominerende guild was degene die het meest de omstreden technieken misbruikte en de ingame-shop begon steeds meer voordelen aan te bieden voor de mensen die wat extra wilden betalen. Dit zijn voorbeelden die tonen waarom Black Desert Online onder het meest hardcore publiek minder populair is geworden.

Maar het is nog steeds, met name in Korea, een grote game die vooral voor de wat meer casual speler een toffe ervaring weet te bieden. Daarom zijn we toch enthousiast over het feit dat Pearl Abyss nu Crimson Desert heeft aangekondigd. Crimson Desert zal zich afspelen in het verleden van Black Desert Online. De grote vraag is op welke vlakken het spel anders gaat zijn, maar over de gameplay is nog helemaal niets bekend.

De hele show van Pearl Abyss was in het Engels ondertiteld, iets zeer zeldzaams. Dit geeft wellicht aan dat ze Crimson Desert meer dan Black Desert Online ook in de Westerse markten willen marketen. Daarnaast schijnt Pearl Abyss met deze nieuwe titel ook aanwezig te willen zijn op E3 2020. Alhoewel we nog een beetje triest zijn over het verloop van Black Desert, zijn we stiekem toch best wel benieuwd naar Crimson Desert.