Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Royole Rowrite Smart Writing Pad.

Een traditioneel kladblokje en een pen zien we vandaag de dag steeds minder. In een meeting zitten we massaal met een laptop voor onze neus of een tablet of smartphone waarmee de nodige notities worden gemaakt. Niet alleen omdat het sneller gaat dan het opschrijven, maar je hebt het ook direct digitaal tot je beschikking en kan het dan altijd nog doorsturen of bewerken. Toch worden notitieblokken of flipovers nog wel vaak gebruikt om een snelle schets te maken. Het zou dan ook fijn zijn als deze dan ook digitaal wordt opgeslagen in plaats van dat je er omslachtig een foto van moet maken. Hier komt de Royole Rowrite de hoek om kijken: een digitaal kladblok dat dezelfde opties biedt als een normaal notitieblok, alleen wordt alles wat je schrijft of schetst nu ook direct gedigitaliseerd.

Middels een bluetooth-verbinding wordt de Rowrite gekoppeld aan je smartphone of tablet. Middels de bijgeleverde speciale pen schrijf of teken je wat je maar wilt op het schrijfblok. Door de connectie is de zojuist gemaakte aantekening ook direct terug te vinden in de bijbehorende app op bijvoorbeeld je smartphone. De notitie wordt een-op-een overgenomen zodat je ook echt je eigen handschrift terug ziet in plaats van dat er gebruik wordt gemaakt van een vertaling van handschrift naar een lettertype. Mocht je een onduidelijk handschrift hebben, kan je altijd nog kiezen om je handschrift te converteren naar een lettertype zoals je ook op de computer gebruikt. Met de pen is het ook mogelijk om verschillende lijndiktes en kleuren te selecteren. Dit is iets wat je met je traditionele pen en papier niet zo snel zal doen.

Wanneer je eenmaal klaar bent, kan je het resultaat opslaan als een jpg-, png- of pdf-bestand. Je kan er ook voor kiezen om deze te delen via e-mail, Whatsapp of een ander platform. Voor de kunstenaars onder ons is de Royole Rowrite ook uitermate geschikt om een mooie schets of tekening te maken. Je hebt immers alle kleuren bij de hand en je hebt de mogelijkheid om verschillende lijndiktes te gebruiken. Vervolgens is het mogelijk om je creaties als een filmpje op te slaan om zo eens terug te kijken hoe je uiteindelijk die schitterende tekening hebt gemaakt. Door de video-functionaliteit is het ook leuk om de tekeningen van je kinderen in op te slaan om ze over een aantal jaar nog eens te bekijken. Kortom, de Royole Rowrite kan door iedereen worden gebruikt.

De Royole Rowrite Smart Writing Pad wordt verkocht voor de adviesprijs van €129,-. Hiervoor krijg je dit slimme en innovatieve schrijfblok, wat voor vele een uitkomst zal zijn om zo de tekeningen en notities terug te kunnen kijken of te kunnen delen.

Meer informatie vind je op de website van Royole.