Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Met een trailer op YouTube heeft CMON zijn nieuwe spel  Cthulhu: Death May Die aangekondigd. Bovendien is het al bijna te verkrijgen: vanaf 29 november zal het bordspel in winkels verschijnen.

Cthulhu: Death May Die is een coöperatief bordspel waarin iedereen samen probeert een net ontwaakte god te doden. Het ritueel om het wezen op te roepen is al onderweg en het is niet meer mogelijk het te stoppen. Spelers moeten daarom hals over kop op zoek naar hints die ze zullen wijzen op de zwaktes van het monster, zodat ze het kunnen doden. Om dat nog lastiger te maken zijn alle personages op hun eigen manier gek geworden, waardoor spelers soms iets moeten doen wat niet behulpzaam is, of de groep zelfs tegen kan werken.

Er zullen twee goden, of ‘Elder Ones’, in Cthulhu: Death May Die zitten. Ook zijn er zes hoofdstukken om te spelen. Of het een campagne-spel zal zijn, of dat de hoofdstukken los van elkaar gespeeld worden is nog niet bekend. Ten slotte bevat het, zoals verwacht wordt van een CMON spel, een groot aantal gedetailleerde beeldjes.

Het spel wordt ontworpen door Eric M. Lang en Rob Daviau. Eric staat vooral bekend van  Blood Rage en  Rising Sun. Ook werkt hij aan een Cyberpunk 2077-kaartspel. Rob Daviau staat vooral bekend voor Betrayal at House on the Hill