Super Mario Maker 2-update brengt het Meesterzwaard

Thom van den Hork, 02 december 2019
Profiel

Het is alweer een paar maanden geleden dat het vervolg op Super Mario Maker verscheen. Daarom is het inmiddels tijd voor een Super Mario Maker 2-update en wat voor een! Over een aantal dagen kun je deze gratis uitbreiding downloaden en die brengt een aantal toffe, nieuwe dingen met zich mee. Zo kun je vanaf nu ook het Meesterzwaard van Link in je level stoppen. Hierdoor zal je personage veranderen in Link en dat geeft veel nieuwe opties. In bovenstaande video zie je welke.

Ook zal er een nieuwe optie aan het spel worden toegevoegd, Ninji-speedrun. Hierin is het de bedoeling om zo snel mogelijk het level te voltooien. Ook zal een Ninji-ghosts, waarvan je nog het een en ander kunt leren, je vergezellen.

Daarnaast brengt de update het volgende:

  • Sprintblok: Het sprintblok is beschikbaar in de Super Mario 3D World-stijl en geeft Mario een flinke stoot snelheid wanneer hij erop stapt.
  • Bevroren munt: Deze munten zijn omringd door een blok ijs en komen alleen vrij als de blokken worden gesmolten door vuurballen of andere vlammende elementen, zoals een zekere boze zon.
  • P-blok: Wanneer in een level een P-schakelaar is geraakt, veranderen onzichtbare P-blokken tijdelijk in harde platformen, of andersom.
  • Spike: Deze klassieke vijanden hoest enorme puntenballen op om ze vervolgens naar Mario te gooien. Maar wanneer Spike in een sneeuwomgeving wordt geplaatst, gooit hij sneeuwballen!
  • Pokey: De iconische, opgestapelde cactus uit diverse Super Mario-games komt voor het eerst naar Super Mario Maker 2. Spelers kunnen zelf de hoogte van elke Pokey bepalen.

De gratis Super Mario Maker 2-update zal op 5 december verschijnen. Het spel is exclusief verkrijgbaar voor Nintendo Switch.