Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

In een digitale nieuwsbrief liet Isaac Childres weten dat Gloomhaven binnenkort een nieuwe uitbreiding krijgt: Frosthaven. De bordspelmaker werkt al drie jaar aan deze uitbreiding. Hij laat weten dat het een vergelijkbare omvang zal hebben met het basisspel. Fans zijn de komende jaren dus zoet! Of het apart te spelen is, of dat spelers in het bezit moeten zijn van het basisspel is nog niet bekend. De nieuwsbrief kwam in een e-mail, maar iemand op Reddit was aardig genoeg om alles te delen.

Frosthaven zal zich afspelen in de gelijknamige voorpost ten noorden van de hoofdstad White Oak. Het zal ruim honderd nieuwe scenario’s introduceren, met 16 nieuwe speelbare personages, 25 nieuwe vijanden en tig nieuwe vijanden. Ook is er een nieuw ras, de Algox. Dat zijn de “Yeti-achtige neven van de Inox.” Dit weekend zal meer informatie onthuld worden op PAX Unplugged.

Frosthaven komt in maart 2020 naar Kickstarter. Gloomhaven heeft ondertussen ook een digitale editie. Bovendien kwam eerder dit jaar de uitbreiding  Forgotten Circles uit. Ten slotte is Jaws of the Lion aangekondigd, een standalone-uitbreiding die meer is gericht op minder ervaren spelers.