Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Pedestrian Horn.

De claxon in de auto is bedoeld om de omgeving te waarschuwen bij dreigend gevaar. Vaak wordt de toeter ook misbruikt om medeweggebruikers een seintje te geven dat ze uit de weg moeten of wanneer ze een bekende willen begroeten. Niet alleen auto’s, maar ook scooters en treinen beschikken over een claxon.

Yosef Lerner heeft voor de voetgangers de Pedestrian Horn ontwikkeld, een toeter die je kunt gebruiken tijdens het wandelen. Het is uiteraard een wat asociale manier om andere voetgangers te laten weten dat ze opzij moeten gaan. Yosef heeft de Pedestrian Horn ontwikkeld alsof het een claxon uit de auto is. Het ziet er namelijk uit als een normaal stuur, met daarop de toeter verwerkt. Aan het stuur hangt tevens een riem zodat je hem op je rug kunt meedragen. Yosef geeft aan dat de Pedestrian Horn voornamelijk is bedoeld om veiliger op pad te gaan in drukke steden.

Dat de toeter ook echt op de markt gebracht zal worden, lijkt ons wat onwaarschijnlijk.