Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de JBL Eternal Reflect-headset.

De laatste jaren worden er steeds meer en betere draadloze hoofdtelefoons ontwikkeld. Dit geld voor zowel de in-ear oordopjes, maar ook voor de grotere over-ear hoofdtelefoons. Ze zijn in verschillende modellen, kleuren en prijsklassen te krijgen. Ze hebben overigens allemaal één ding gemeen. Gezien ze draadloos werken zijn ze voorzien van een accu en deze loopt door het gebruik leeg waardoor je de hoofdtelefoon opnieuw moet opladen

De JBL Eternal Reflect-headset maakt hierin onderscheid. Het model is namelijk voorzien van zonnecellen waarmee de accu direct wordt bijgeladen en daardoor niet leegloopt. Je dient er overigens wel mee buiten rond te lopen om de energie op te vangen en de accu bij te laden. Zit je de hele dag binnen dan zal deze vlieger niet op gaan.

Je zal wellicht denken dat een headset met deze technologie een flink prijskaartje zal hebben, maar dit lijkt reuze mee te vallen. Middels de crowdfundingsite Indiegogo kan er een exemplaar voor €89,- worden gereserveerd.