Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Vandaag is een mooie dag om jullie te vertellen over het nieuwjaarscadeautje van Alcatraz 2020: een XL-lijst aan namen. Wij gaan ze voor jullie allemaal op een rijtje zetten en geven ook nog een samenvatting van de aankondigingen van de laatste paar weken.

Allereerst is het zo dat Alcatraz al een tijdje iedere dag een naam aankondigt voor Alcatraz 2020. Nu hebben we een lijstje bij zitten houden om jullie te kunnen presenteren wat de aankondigingen van de laatste tijd waren. Als eerste zijn de volgende namen de laatste twee weken bekendgemaakt: Benediction, Burning Witches, Darkest Hour, Destruction, Dirkschneider + SPECIAL GUEST, Evil Invaders, Gloryhammer, Katatonia, Kobra and the Lotus, Loudblast, Monkey3, Pentagram, RATT, Ryker’s, Seven Witches, Sick of It All, Stake, Uli Jon Roth, Wiegedood, Witch en Wolves in the Throne Room.

We zeiden echter al eerder dat dit een XL-post zou worden over Alcatraz 2020 en daarom gaan we nog rustig even door. De organisatie besloot de kerstvakantie af te trappen met een vroeg kerstcadeau door nog eens elf extra namen toe te voegen aan de lijst hierboven. Hierdoor werden de volgende bands ook nog aangekondigd: 1914,  Black Mirrors, Bloodywood, Bizkit Park, Dyscordia, Funeral Dress, King Hiss, SAILLE, sunpower, Thundermother en UADA.

Daarnaast, en deze aankondiging staat los van de main line-up, komt Alcatraz 2020 ook weer terug met zijn stage area La Morgue. Dit podium biedt unieke bands uit de Belgische en buitenlandse Underground scene de kans om een keer hun muziek te spelen op een groot festival of om een reünie-concert te geven. Hiervoor zijn de volgende bands vastgelegd: Acid, Anthrax, Atomic Vulture, CARNEIA, Cyclone, D.R.I, Darqo, Grotto, Erode to Greed, Growing Horns, Hæster, Hatriot, Huracán, Killer, MOTSUS, My Diligence, Ostrogoth, Rawdriguez, Satan, VON DETTA en Your Highness.

Als laatste laat de organisatie ook nog weten dat er nog tien bands zullen worden aangekondigd. Als ook die aankondiging de deur uit is, zullen wij jullie meteen weer op de hoogte brengen.