Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Riot Games werkt aan een nieuw bordspel. Dat kondigt de uitgever aan op Twitter. Het spel zal  Tellstones: King’s Gambit heten.

Er is nog weinig bekend over  Tellstones, behalve dat het een blufspel wordt. Wel zien we dat tokens op het bord liggen en verplaatst worden op een manier die doet denken aan het spel met de drie bekertjes. Greg Street, het hoofd van het IP-team bij Riot vertelt in de video dat beide spelers precies weten wat op tafel ligt. Hoe dat werkt in een blufspel zullen we af moeten wachten. Bovendien vertelt hij dat Tellstones: King’s Gambit een spel is dat veel gespeeld wordt in Damacia, een van de landen in de wereld van League of Legends. Tenslotte merkt hij op dat er een team toegewijd wordt aan bordspellen. In de toekomst kunnen we veel verschillende bordspellen van Riot  verwachten.

Riot Games staat vooral bekend om  League of Legends, de MOBA die een gigantisch succes is geworden. Een poosje geleden kondigde het bedrijf nog wat andere spellen aan die in dezelfde wereld plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld  Legends of Runeterra. Maar  Tellstones: King’s Gambit is niet het eerste bordspel van Riot. In 2016 bracht het  Mechs vs. Minions, een cooperatief bordspel waarin spelers hun acties programmeren. Dat spel pakte erg goed uit, en het ziet er bovendien schitterend uit met beschilderde miniaturen en metalen munten.