Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Mutrics GB-30-smartglasses.

Verschillende fabrikanten zijn volop bezig met het ontwikkelen van smartglasses, oftewel een slimme bril. De bril kan gedragen worden zoals elke andere bril en zou daarbij in Augmented Reality informatie tonen. De Google Glasses zijn daarvan een goed voorbeeld. Via Kickstarter zijn er nu ook de Mutrics GB-30 smart audio glasses. Deze slimme bril heeft de focus op het geluid en is speciaal ontwikkeld voor de gamers onder ons.

Het opvallende model heeft veel herkenningspunten van de Nintendo-handheld uit de jaren 90. De Mutrics GB-30 biedt naast beeld ook open-ear geluid via een geavanceerd geluidssysteem in de pootjes van de bril. Je hoeft hiervoor geen gebruik te maken van losse oordopjes. De aanwezige speakers zijn richting je oor gericht waardoor jijzelf het geluid van je games wel kunt luisteren, maar je omgeving niet. Door de virtuele 5.1 surround kan je alles horen in je game, van voetstappen tot de richting waarvan de kogels op je afkomen. De bril maakt via bluetooth verbinding met het apparaat waar je op dat moment mee speelt.

Voor de lange speelsessies hebben de ontwikkelaars speciale glazen ontwikkeld die zijn voorzien van een blauwe filter waardoor je urenlang kunt gamen zonder last te krijgen van vermoeide ogen. Het is tevens mogelijk om de brilglazen te wisselen.

De Mutrics GB-30 smart audio glasses zijn te reserveren voor een bedrag van nog geen €100,-.