Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op haar website laat Modiphius Entertainment weten dat er gewerkt wordt aan een Dishonored-rpg. Het spel zal deze zomer al op de markt gebracht worden. Een exacte datum is nog niet bekend.

Dishonored is een vrij bekende stealth-serie van Arkane. De games mengden een steampunk-achtige wereld met occulte magie om een erg intrigerende setting te creĆ«ren. Niet gek dus dat er een rollenspel gemaakt wordt in deze wereld. Spelers zullen Dunwal en de rest van de ‘Empire of the Isles’ naar hartenlust kunnen verkennen. Bovendien krijgen fans meer inzicht in de mysterieuze void. Deze keer doen ze dat echter niet als bekende personages zoals Corvo en Emily, maar personages die zij zelf zullen maken. Modiphius geeft aan dat spelers “in de schaduwen kunnen leven als huurmoordenaars of dieven, maar ook onverschrokken ontdekkingsreizigers of trouwe soldaten van de kroon kunnen zijn.”

Dishonored-rpg

Het spel wordt gemaakt in samenwerking met Dishonored-co-creative director Harvey Smith. Bovendien zijn veel van de schrijvers en artiesten die aan de rpg werken oud-werknemers van Arkane die toentertijd aan de Dishonored-games gewerkt hebben. Het zal daarom erg goed aansluiten bij het verhaal dat wij kennen.

De makers hebben de Dishonored-rpg gebouwd op het 2D20-systeem van Conan: Adventures in an Age Undreamed Of en Star Trek Adventures. Wel is het systeem aangepast naar wat ze het ‘Momentum systeem’ noemen. Dit zodat het beter aansluit bij de wereld, en zodat het meer met de occulte magie en de void kan doen.

Bovendien laat Modiphius weten dat het bronnenboek 300 pagina’s zal bevatten. Die bevat een introductie naar The Empire of the Isles en de void, maar ook stap-voor-stap instructies om een personage te maken, en een mini-campagne om mee te beginnen. Tenslotte bevat het een overzicht van de 2D20-regels, zodat zowel spelers en spelleiders inzicht hebben tot de regels.