Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Kingdom Hearts III Re Mind is zeker geen slechte DLC, het is gewoon niet van de kwaliteit die we van de rest van het spel gewend zijn. Daarbij is het lastig om te zeggen voor wie deze content nou wel echt geschikt is. De hardcore gamer zal teleurgesteld zijn dat ze veel gameplaycontent moeten herhalen om de lastige Limit Cut-modus vrij te spelen. Aan de andere kant zal degene die puur speelt voor het verhaal niets hebben aan de Limit Cut en ook niet echt genoeg nieuws halen uit de nieuwe Re Mind-aflevering.

Het voelt nog als de dag van gisteren, maar inmiddels is het alweer meer dan een jaar geleden dat het vervolg op het avontuur van Square Enix en Disney verscheen in de vorm van Kingdom Hearts III. We weten al een tijdje dat er een grote, betaalde update aan zat te komen in vorm van Kingdom Hearts III Re Mind. Voor 30 euro is dit zeker geen goedkoop stukje DLC, dus is het wel de moeite waard?

Kingdom Hearts III Re Mind bestaat eigenlijk uit twee delen: een alternatieve versie van de laatste uren van de game en een soort ‘Boss Rush’-modus. Laten we ze even apart nemen. Het eerste en ook grootste deel is Re Mind zelf, zoals gezegd een alternatieve versie van het einde van het origineel. Het jammere hieraan is dat er veel momenten en zelfs hele gevechten hergebruikt worden. Af en toe beleef je deze vanuit een ander perspectief of kan je zelfs vechten als een heel nieuw personage, zoals Kairi. Deze nieuwe personages zijn op momenten zeker tof en een leuke toevoeging, alhoewel ze vaak niet zo goed uitgewerkt aanvoelen als onze eigen Sora. Het grootste minpunt is dat het simpelweg niet genoeg nieuwigheid is om je te belonen voor alle hergebruikte content die je weer opnieuw door moet spitten.

Heb je dit allemaal uitgespeeld, dan verkrijg je toegang tot de Limit Cut-modus. Dit is eigenlijk een soort ‘Boss Rush’-modus, wat inhoudt dat je simpelweg achter elkaar tegen eindbazen zal vechten, zonder tussenstukjes of levels te hoeven doorlopen. Deze zijn behoorlijk pittig, al helemaal in vergelijking met de rest van Kingdom Hearts III, wat tot het laatste stuk wat aan de makkelijke kant was. Dit is in principe een heel mooi iets, maar al snel merk je dat je Sora wel zowat het hoogst haalbare level moet zijn om een kans te maken. Voor menig speler zal dit betekenen dat je eventjes wat moet gaan grinden om in niveau te stijgen en de verschillende eindbazen aan te kunnen. Dit is niet het einde van de wereld, maar dan weet je dat alvast.

Kingdom Hearts III Re Mind-gameplay

Als fans van uitdagende eindbaasgevechten is Limit Cut verreweg ons favoriete onderdeel van de DLC. Het enige echte nadeel is is dat de uitdaging wat buitenproportioneel is: dit zijn zonder twijfel de lastigste eindbazen van de gehele Kingdom Hearts-serie. Is het tof dit alsnog te hebben in de vorm van deze extra modus? Jazeker. Het zure is meer dat we dit zo graag hier en daar verspreid over het basisspel hadden gezien in plaats van in één klap als een extraatje. Daar komt ook bij kijken dat wij het weliswaar kunnen waarderen, maar dat enorm uitdagende eindbaasgevechten voor veel Kingdom Hearts-fans toch niet echt de reden is dat ze van de serie houden. Voor hen is deze Boss Rush van weinig toegevoegde waarde.

Zij houden alleen een extra stukje van het verhaal over waarvan dus best een flink deel is hergebruikt. Wat niet hergebruikt is, is simpelweg niet van dezelfde kwaliteit als het basisspel. We zouden je dus aanraden om alleen de Re Mind-DLC een kans te geven als je echt snakt naar lastige gevechten met patronen om te leren, maar zelfs dan is het grote nadeel dat je eerst heel Re Mind uit moet spelen. Had je gehoopt op relevante nieuwe stukken van de spelwereld om te ontdekken of interessante nieuwe weetjes over het verhaal, dan stelt Kingdom Hearts III Re Mind helaas wat teleur.

Kingdom Hearts III Re Mind slideshow

Wel is er nog een slideshow-feature toegevoegd om ‘u’ tegen te zeggen. Wij hebben er persoonlijk niet veel mee, maar fans kunnen helemaal losgaan met de (al bestaande) Photo Mode en hier diavoorstellingen en filmpjes van maken met de nieuwe slideshow-feature. Hier kan zelfs muziek onder gezet worden. Er zijn al een boel geweldige creaties online verschenen en we kunnen niet anders zeggen dan dat dit een gouden toevoeging is geweest.

Kingdom Hearts III Re Mind is voor deze review gespeeld op PlayStation 4. De game inclusief DLC is ook beschikbaar op Xbox One.