Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Fromaggio.

Kazen zijn er in verschillende soorten, vormen en vooral ook smaken. Van een plakje op je boterham tot een stinkende delicatesse op een plankje met een glas port erbij. Veel liefhebbers kopen regelmatig enkele stukken om deze bijvoorbeeld gezellig op de bank op te peuzelen of bestellen het zelfs als nagerecht in een restaurant. Als je nu een echte kaasliefhebber bent, dan is wellicht de Fromaggio wel iets voor jou.

Het is namelijk een apparaat waar je je eigen kaas mee kunt maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om mozzarella, provolone en geitenkaas te maken. Je vult het apparaat met de basisingrediƫnten en kiest middels de bijbehorende app welke kaas je wilt maken. Als de Fromaggio eenmaal klaar is, kan je genieten van je eigen gebrouwen stukje kaas.

Het apparaat is met zijn $485 niet het meest goedkope apparaat, maar een echte kaasliefhebber zal het er graag voor over hebben.