Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ubisoft heeft eerder al de Assassin’s Creed-VR Escape Room ontwikkeld waarbij gebruikers in teamverband een race tegen de klok aangaan in de wereld van Assassin’s Creed. Zojuist is bekendgemaakt dat ze nu ook met de Prince of Persia: The Dagger of Time-VR Escape Room komen.

De door Ubisoft ontwikkelde VR Escape Room zal in het voorjaar van 2020 op meer dan 300 locaties verdeeld over de hele wereld beschikbaar zijn. Net als bij de meeste Escape Rooms gaat het hierbij ook om samenwerken om het avontuur tot een succes te brengen. Het is mogelijk om met maximaal vier personen deel te nemen om de puzzels te op te lossen en een uitweg te vinden uit het Fort der Tijd.

In de Prince of Persia: The Dagger of Time-VR Escape Room worden de deelnemers door Kaileena, de Keizerin van de Tijd, opgeroepen om de kwade bedoelingen van een magiër te stoppen. Hij wil namelijk een leger van zandmonsters creëren. Hiervoor dient hij het zand in de Zandloper van Tijd te herstellen. Het is aan de deelnemers de taak om dit tegen te gaan door het gebruik van de ‘Dagger of Time’. Hiermee krijgen ze meer controle over de tijd en kunnen uiteindelijk het fort ontsnappen.

Wanneer de VR Escape Room beschikbaar zal zijn en op welke locaties, zal later bekend worden gemaakt op de officiële website.