Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Evenementenmanager / redacteur
Profiel

Afgelopen week mochten we weer op het hoofdkantoor van Ubisoft het nieuwe seizoen alvast uitproberen en hierboven kun je de exclusieve Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Operation Void Edge-gameplay terugkijken. In dit nieuwe seizoen zitten twee nieuwe operators en een vernieuwde map. Helaas was onze gameplay van de aanvaller corrupt, dus hebben we geen beelden van onszelf met dit personage. Wel kun je de verdediger zien en de nieuwe map.

De aanvaller is de Nederlandse Iana die met een speciale drone een kopie van zichzelf maakt, waarmee ze rond kan lopen. Deze drone kan niet schieten, slaan of andere acties uitvoeren, slechts rondlopen en kijken. Zo moet zij de verdedigers afleiden zodat teamgenoten dit in hun voordeel kunnen gebruiken. Haar drone heeft een timer en kan vaker gebruikt worden.

De verdediger is Oryx, uit Jordaniƫ. Hij is zodanig fit en sterk dat hij met zijn vaardigheid dwars door zachte muren kan beuken, ten koste van wat levenskracht. Ook kan hij omhoog springen door een geopend valluik, zodat hij snel van positie kan veranderen. Aanvallers, waaronder schildgebruikers, kunnen ook omver gebeukt worden, zodat ze even hulpeloos op de grond liggen.

De vernieuwde map is Oregon, deze is net zo aangepast zoals Kafe van vorig jaar. Er zijn een aantal aanpassingen gedaan zodat het beter gebalanceerd is en duidelijker voor het team om informatie te delen, maar de map is ook op veel punten hetzelfde gebleven.