De Final Fantasy VII Remake-opening is uitgebreider en spectaculair

Rutger Engel, 14 februari 2020
Profiel

Veel van de wat oudere gamers zullen zich nog goed herinneren hoe ze voor het eerst Final Fantasy VII op de originele PlayStation opstartten. Gelukkig kunnen we dit moment nu alvast opnieuw beleven: Square Enix heeft de Final Fantasy VII Remake-opening vrijgegeven. Deze is niet alleen een stuk uitgebreider dan het origineel, het ziet er allemaal ook nog eens bloedmooi uit.

Het feit dat het uitgebreider is, zit hem in de eerste helft. Hierin wordt nog eens wat extra nadruk gelegd op wat voor een mooie stad Midgar eigenlijk kan zijn, maar hoe dat verpest wordt door megabedrijf Shinra. Uiteindelijk belanden we bij het bekende stuk van Aerith en het stuk van Cloud die samen met de leden van AVALANCHE aankomt per trein. Dan is het actie geblazen. Ook kunnen we weer wat genieten van de aangepaste muziek, iets waar we nu al enorm naar uitkijken. Er is geen game ter wereld waarvan de soundtrack zo (terecht) geroemd is als die van Final Fantasy VII.

Final Fantasy VII Remake verschijnt 10 april wereldwijd voor de PlayStation 4. Tijdens de Gamescom van vorig augustus waren wij alvast met de game aan de slag gegaan. Onze preview lees je hier.