Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Evenementenmanager / redacteur
Profiel

Conclusie

De Trust Gaming GXT 488 Forze-headset is een prima koptelefoon voor deze prijs. Kwalitatief zijn er een hoop betere headsets op de markt, maar daar betaal je ook meer voor. De headset voelt robuust aan en is wat groot, net als de volumeregelaar. Het geluid kan soms wat dof of blikkerig klinken. Toch weet de headset voldoende te presteren voor deze prijs en is daarmee een prachtig instapmodel.

Dat Trust zijn Trust Gaming-merk blijft uitbreiden is wel duidelijk, want de Trust Gaming GXT 488 Forze-headset is inmiddels aangekondigd en wij mochten deze reviewen. Lees hier ons oordeel over deze mooie headset speciaal voor de PlayStation 4. Wij mochten de legerblauwe versie uitproberen.

Trust Gaming GXT 488 Forze-headset

De headset werkt bedraad, dus je kunt hem direct in je PS4-controller drukken en hij werkt meteen. Aan de kabel zit een volumeregelaar, net als een schuifje om de microfoon aan of uit te zetten. Ons viel meteen op dat deze regelaar erg groot is voor het werk dat hij moet doen, want het volume-wieltje is kleiner dan de helft van het plastic blok wat aan de headset hangt. Zodoende leek ons dit nogal overbodig, maar wilde we dit eerst in de praktijk testen. Het aansluiten ging in ieder geval wel erg soepel en de PlayStation schakelt meteen over, dus je hoeft geen instellingen aan te passen. Verder is de headset zelf mooi robuust, zit best fijn doordat de grote oorschelpen goed over je oren heengaan en de koptelefoon bevat een flexibele microfoon. Op het eerste oog dus een mooi vormgegeven headset.

Het geluid zelf is prima, wat past bij de schappelijke adviesprijs van €45,-. Volgens de omschrijving zitten er krachtige 50mm speakers in, dus waren we erg benieuwd naar het geluid. Sommige bastonen zoals schoten, explosies en andere diepe geluiden klonken soms wat dof of blikkerig, maar over het algemeen weet de headset prima te presteren. Voetstappen zijn duidelijk, auto’s klinken helder, dus de rest klinkt prima. Verwacht geen technische hoogstandjes, maar de headset weet het meeste geluid best netjes over te brengen.

Trust Gaming GXT 488 Forze-headset

Tijdens een gamesessie van een uur of twee merkten we hoe onhandig de volumeregelaar is die aan de headset hangt. Doordat deze overbodig groot is, voelden we deze tijdens kleine bewegingen goed bewegen. Zodoende ben je altijd bewust van dit blok bij elk moment dat je even anders gaat zitten. Toch was dit wel een makkelijke manier om het volume snel aan te passen, of de microfoon uit- en weer aan te zetten. In onze beleving had dit blok wel wat kleiner mogen zijn, aangezien ruim de helft nutteloos plastic is, maar misschien is dit een ontwerpkeuze, zodat het makkelijker te vinden is tijdens spannende momenten.

Verder kan de microfoonpositie niet heel laag gezet worden, wat wij zelf prettiger vinden, maar dat is puur persoonlijke voorkeur. Daarnaast merkten we dat de headset iets op onze oren drukte, waardoor deze lichtelijk gevoelig werden. Geen volledige irritatie, maar wel iets om op te letten. Wel een ideaal moment om even pauze te houden, zodat zowel jij als je oren even kunnen bijkomen.

De Trust Gaming GXT 488 Forze-headset is dus een prima instapmodel als je een degelijke headset zoekt voor een mooi prijsje. De koptelefoon haalt het niet bij vele anderen, maar die kosten vaak ook het dubbele. Sommige geluiden komen dus wat dof uit de speakers, maar de rest van het geluid is prima in orde. De robuuste vorm van de headset en volumeregelaar zijn misschien wat groot, maar dit hoeft niet perse vervelend te zijn. Zodoende is het een goede headset voor deze prijs die exact doet wat je nodig hebt. Niet geweldig voor als je meer gewend bent, maar zoek je een degelijke headset om te gamen, dan is dit een prima koptelefoon.