Doorgaan naar artikel
Wacken Open Air 2020 kondigt support-acts aan voor haar line-up
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

We hebben al een hoop bands voorbij zien komen die allemaal aangekondigd zijn voor Wacken Open Air 2020 en daar zijn nu nog meer nieuwe namen bijgekomen. De organisatie van Wacken heeft namelijk support-acts aangekondigd, die voornamelijk als entertainment zullen zorgen voor verder vermaak van het publiek naast alle verdere optredens.

De komiek Mambo Kurt zal samen met een aantal van de Wacken huis-acts weer op komen treden op Wacken 2020. Dit zijn Blaas of Glory, Blechblos’n en Wacken Firefighters.

Daarnaast zal je als fan ook de rest van het publiek kunnen vermaken en jezelf voor drie minuten beroemd kunnen maken tijdens de zogeheten Karaoke Till Death. Er zal ook een Spoken Word-optreden zijn van Henry Rollins. Een Spoken Word-optreden wordt gekarakteriseerd door een verteller die eigenlijk literatuur voordraagt.

Als laatste zijn er nog een aantal Duitse acts toegevoegd aan de lijst. Zo komen Maschine’s Late Night Show, Torsten Sträter en Wolfgang Trepper optreden. Ook zal er een poëziewedstrijd plaatsvinden en komen de Duitse auteurs Markus Heitz, Bernhard Hennen en Kai Meyer naar het festival.

Met wederom een aankondiging, is het festival echter nog niet klaar. Over veertien dagen zullen we namelijk weer nieuws krijgen van het festival, wanneer er volgens haar kalender van de Maya’s weer een nieuwe maand aanbreekt. Tot dan!