Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Solar Blinds-zonwering.

In veel kantoren, maar ook bij veel huishoudens worden jaloezieën gebruikt als zonwering of tegen de pottenkijkers. De jaloezieën worden dichtgedraaid wanneer de zon naar binnen schijnt waarop je op dat moment niet op zit te wachten. Het is dan ook een vrij logische stap om deze te combineren met zonnepanelen. Het bedrijf Solar Gaps heeft hiervoor de Solar Blinds-zonwering ontwikkeld. In de panelen van de jaloezieën zijn zonnepanelen verwerkt die per vierkante meter 100 Watt opleveren. Dit is voldoende vermogen om een spelcomputer te laten draaien. Wanneer je veel ramen hebt, wat bij veel kantoorpanden vaak het geval is, dan kan het opwekken van de energie vrij snel gaan en kan je al gauw 30 procent aan energie besparen voor een gemiddeld huishouden.

Naast dat je er energie mee kunt besparen zijn ze ook nog eens te bedienen via een app, en functioneren ze ook via stemcommando’s vanuit Google Home of Amazon Alexa. Via de officiële website kan je een prijs opvragen op basis van de afmetingen van de ramen.