Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Fantasy-liefhebbers opgelet, eindelijk is de nieuwe Artemis Fowl-trailer uitgekomen. We hebben een lange trailer met veel korte stukjes van hoe de wereld eruit gaat zien en kunnen langzaam vooruitblikken op de release.

Allereerst zullen alle acht boeken van de Artemis Fowl-serie in een film worden samengebracht. Dit maakt het sowieso al een grote opgave om aan de kwaliteit van de boeken te voldoen. Daarnaast zullen loyale lezers van de boeken misschien ook een beetje teleurgesteld zijn, omdat de Artemis van de film in de trailer niet helemaal lijkt op de Artemis uit het boek. In het boek is Artemis een jong, hoogbegaafd genie die in de voetsporen volgt van een legio aan voorgangers die allemaal grote en geduchte criminelen waren. In deze film zien we echter dat Artemis al zijn gaven moet gebruiken om zijn vader te redden. Hierdoor lijkt de film toch iets meer afgestemd op een jonger en breder Disney-publiek.

De trailer toont ons in ieder geval een zeer grote magische wereld waarin dusdanig veel magische wezens aan bod zullen komen, waardoor de trailer waarschijnlijk slechts een voorproefje is van iets veel groters.
We zullen hoe dan ook af moeten wachten tot de film uit is, want pas dan kunnen we zeggen of het aan de standaard van de boeken voldoet.
De film zal, na haar eerdere vertraging, vanaf 27 mei te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.