Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op de website heeft Wizards of the Coast het nieuwe  Dungeons and Dragons-bronnenboek  Mythic Odysseys of Theros aangekondigd. Deze uitbreiding combineert de twee populairste en meest bekende IP’s van de uitgever: Magic: The Gathering en Dungeons and Dragons. Mythic Odysseys of Theros kan nu al vooraf besteld worden via de website. De uitbreiding zal 2 juni op de markt verschijnen.

Theros is een van de werelden waar Magic zich afspeelt. Het heeft een oud Grieks thema met goden en helden die de wereld vormen naar hun wil. Maar ook fans die gewoon meer opties willen in normale campagnes kunnen hier gebruik van maken.

De uitbreiding voegt twee nieuwe rassen toe: de katachtige leonin en de mysterieuze satyr. Ook zijn er nieuwe subclasses voor bestaande klassen. Bovendien introduceert het boek mythische monsters, die nog sterker zullen zijn dan de legendarische monsters die eerder al bestonden. Gelukkig krijgen onze helden nieuwe krachten om deze monsters te bestrijden. Spelers mogen elk een gift van de goden kiezen om unieke krachten te vergaren. Tenslotte zijn er machtige god-wapens. Het boek bevat geen campagne. Mogelijk zullen die later los te verkrijgen zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Wizards Magic en D&D combineert. In 2018 werd Ravnica toegevoegd aan de RPG in de vorm van het bronnenboek Guildmasters’ Guide to Ravnica.

Ben jij door dit nieuws benieuwd geworden naar rollenspellen? Probeer het zeker eens uit! En als dit niet genoeg was om je te overtuigen helpt dit artikel misschien.