Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het Chinese bedrijf Oppo kennen we voornamelijk uit de smartphonewereld, maar lijkt nu ook te komen met de Oppo Watch-smartwatch. Het bedrijf wil de smartwatch tijdens het Oppo Find X2-evenement aankondigen, maar middels een teaser hebben we al een glimp mogen opvangen.

Wat direct opvalt is het design van het slimme horloge. Deze lijkt namelijk niet alleen qua naam, maar ook qua uiterlijk erg veel op de welbekende Apple Watch. Echter, beschikt de Oppo Watch niet over een fysieke draaikroon, maar zijn er aan de zijkant twee knoppen aanwezig om verschillende functies te bedienen. Daarnaast lijkt er een curved vierkant scherm te zijn gebruikt, waardoor het scherm ietwat bol loopt aan de zijkanten. Ook de kleurstellingen lijken veel op de smartwatch van Apple. Zo wordt er een zwart en goudkleurig model getoond.

Helaas is er nog niet bekend wat de specificaties zijn of wat de Oppo Watch moet gaan kosten. Het evenement waar het slimme horloge gepresenteerd zal worden is op vrijdag 6 maart om 10:30 uur.