Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Het volgende Kickstarter-project van CMON wordt Ankh: Gods of Egypt. Dat laat de uitgever weten met een trailer op YouTube. Wanneer fans het precies kunnen verwachten is nog niet bekend.

Ankh is al aangekondigd in augustus 2019, maar het lijkt erop dat de laatste loodjes nu gelegd worden. Het is het derde deel van Eric M. Langs serie area-control en draftingspellen, samen met  Blood Rage en  Rising Sun. Waar in Blood Rage gevochten wordt voor glorie en in  Rising Sun voor eer, vechten de goden deze keer echter voor het eeuwige leven. Spelers nemen de rol aan van een Egyptische god. Ze moeten karavanen oprichten, monsters tot leven brengen en volgelingen bekeren om hun tegenstanders te verslaan en de Ankh, het heilige symbool van het leven, te bemachtigen. Zoals verwacht zit het spel boordevol mini’s van hoge kwaliteit.

Er is niet heel veel bekend over  Ankh: Gods of Egypt, maar omdat het bij  Blood Rage en  Rising Sun hoort, kunnen we er vanuit gaan dat het gaat om een area control-spel met een drafting-element. Beide voorgangers vallen goed in de smaak bij menig bordspeler, zoals te zien is aan hun ratings op Boardgamegeek. Rising Sun scoort een 7,9 en Blood Rage zelfs een 8.0. Ankh heeft dus hoge verwachtingen.