Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Graff Golf-golfbal.

Golfen is een sport die door steeds meer mensen wordt beoefend. Veelal voornamelijk als vrijetijdsbesteding en niet zozeer in competitievorm of voor toernooien. Het is vaak ook geen goedkope sport, zowel het lidmaatschap als de materialen zijn duur. Je wilt graag je spel verbeteren en in zo weinig mogelijk slagen het balletje aan de andere kant van de baan in het gat krijgen.

Nu zijn er al verschillende slimme gadgets om je spel beter in zicht te krijgen zoals je afslag en welke club je moet gebruiken voor de nog af te leggen afstand, maar de Graff Golf-golfbal is weer iets nieuws. De slimme golfbal is namelijk voorzien van een stukje elektronica waarmee allerlei informatie wordt verzameld. Zo wordt er bijvoorbeeld de afstand gemeten die de bal heeft afgelegd, maar ook de hoeveelheid spin. De data is direct zichtbaar in de bijbehorende app waarmee je bijvoorbeeld kunt zien welke club je het beste kunt gebruiken of wat je de volgende keer anders moet doen, of wat je juist goed deed.

Zorg er wel voor dat je de bal niet kwijt raakt, want met de prijs van €44,- is het geen goedkope golfbal.