Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Een van de tofste point-and-click-adventures is in onze beleving toch wel Blade Runner uit 1997. In de game kruip je in de huid van Ray McCoy, een agent in het futuristische Los Angeles van 2019 waarin hij op replicanten jaagt. Dit zijn robots die niet van mensen te onderscheiden zijn, maar door het ontwikkelen van een eigen wil niet langer zijn toegestaan op aarde. Blade Runner was een van de eerste titels die meerdere eindes kende en daarbij een bijzonder gelaagd verhaal wist te vertellen.

Inmiddels weten we wel dat de toekomstvisie van Philip K. Dick niet is uitgekomen, maar het neemt niet weg dat de wereld van de Blade Runners bijzonder boeiend is. Gelukkig krijgen we later dit jaar de kans om het avontuur uit 1997 opnieuw te beleven, maar dan wel volledig opgepoetst. Nightdive Studios en Alcorn Entertainment zijn verantwoordelijk voor de poort die moet verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Meer dan dit weten we op dit moment nog niet, maar na deze aankondiging volgen binnenkort vast screenshots en filmpjes. Wij kunnen alvast niet wachten! Wil je al eerder genieten van dit avontuur, dan is de originele editie van het spel ook op GoG te verkrijgen.