Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Bij steeds meer voordeuren zie je een slimme deurbel waarmee beelden worden opgenomen of live bekeken kunnen worden via een bijbehorende app. Een van de meest bekende fabrikanten is Ring en zij hebben recent de nieuwe Ring Video Doorbell 3 en Video Doorbell 3 Plus aangekondigd.

De deurbel is duidelijk een opvolger van de Video Doorbell 2 en heeft daarbij ook verschillende nieuwe features en verbeteringen gekregen. Zo beschikt het nieuwe model onder andere over dual-band WiFi. Dit houdt in dat de deurbel zowel verbonden kan worden middels de 2,4GHz en de 5GHz-frequentie. Hiermee zijn er meerdere kanalen beschikbaar en zou er minder kans zijn op storingen. Een andere nieuwe feature is dat de nieuwe variant kan communiceren met de Amazon Alexa.

Daarnaast komt er ook een Ring Video Doorbell 3 Plus. Ten opzichte van de normale uitvoering beschikt de Plus over de pre-roll-functie. Hiermee worden al beelden opgenomen voordat er op de deurbel wordt gedrukt. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd wordt er een video opgenomen van 4 seconden. Zo kunnen de gebruikers zien wat de reden is van de bewegingsmelding. Er zijn ook instelbare bewegingszones in te stellen om ervoor te zorgen dat ie niet voor elke beweging wordt geactiveerd.

De slimme deurbel is vanaf 28 april beschikbaar voor de adviesprijs van  €199,-. De Plus-versie zal later dit jaar in Nederland beschikbaar zijn voor de prijs van €229,-.