Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Mystik-walkman.

De huidige generatie luistert voornamelijk muziek via streamingsdiensten op hun smartphone of tablet. De meeste mensen hebben nog wel ergens een MP3-speler liggen, maar wanneer je het hebt over een discman of zelfs een walkman, dan weten ze vaak niet waar je het over hebt. De platenspeler wordt door steeds meer liefhebbers weer gekocht en de oude platen worden nog eens van de zolder gehaald. Zo kwamen de makers van de Mysik-walkman op het idee om deze draagbare cassettespeler te ontwikkelen. De walkman was enorm populair in de jaren 80 en dat brengt voor die generatie ook veel nostalgische herinneringen met zich mee. Toch hebben de ontwikkelaars de Mystik voorzien van hedendaagse snufjes. Zo hebben de batterijen plaatsgemaakt voor een ingebouwde accu en kunnen de koptelefoons zowel met draad als draadloos worden verbonden.

De Mystik-walkman wordt via Kickstarter aangeboden voor een bedrag van ongeveer €80,-, dus tijd om de cassettebandjes weer onder het stof vandaan te halen.