Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Turn-a-cuschion.

We zitten nu massaal al ruim een week voornamelijk binnen in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Vele zijn lekker aan het werk, maar in de vrije tijd zitten we massaal aan onze smartphone of tablet gekluisterd. Het is dan wel van belang dat je lekker kunt zitten en daar komt de Turn-a-cushion de hoek om kijken.

Het Japanse Thanko ziet al een behoorlijke tijd dat we ongemakkelijk op de bank zitten om vervolgens naar een klein scherm te zitten staren. Ze hebben voor deze situaties een kussen ontwikkeld dat je om je middel kunt plaatsen. Aan de voorkant heb je een verlengd stuk dat meer weg heeft van een zachte tafel. Dit is ideaal om je armen en handen op te laten steunen zodat je lekker comfortabel kunt “spelen” met je smartphone of kunt genieten van een goed boek. Wanneer je je smartphone helemaal niet vast wilt houden, is er ook een ingebouwde steun aanwezig. Hier klik je eenvoudig je smartphone in en zo heb je twee vrij handen voor een bak chips of wat drinken, waarvan je ook weer een kleine voorraad in de daarvoor bestemde vakken kunt opslaan aan de zijkant van het kussen.

Het bijzondere kussen is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar enkel in Japan te bestellen voor het bedrag van omgerekend ongeveer €50.

Turn-a-cushion