Doorgaan naar artikel
Download Festival gaat niet meer door
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Zoals we inmiddels allemaal wel weten, maakt het corona-virus veel slachtoffers in de wereld. Er worden door alle overheden enorm veel maatregelen getroffen, en helaas ook door verscheidene festivals. Inmiddels heeft Download Festival helaas moeten melden dat de editie van deze zomer niet meer door kan gaan. Het festival geeft aan dat het een tijdje heeft afgewacht of er nog mogelijkheden zouden zijn voor komende zomer, maar dat het uiteindelijk, na veel wikken en wegen, heeft moeten besluiten om de editie van 2020 af te lasten.

Het festival laat ook meteen weten dat de nieuwe 2021 editie van 4 tot en met 6 juni zal zijn. Voor hen die al een kaartje hadden, zal een mail komen waarin de mogelijkheid geboden wordt om het kaartje te houden voor volgend jaar of je geld terug te krijgen.

Zoals jullie wel zullen begrijpen, balen wij bij NWTV als een stekker dat het Download Festival niet meer door zal gaan. We kunnen alleen maar hopen dat de andere festivals nog wel door kunnen gaan als iedereen zich de komende tijd aan de maatregelen houdt.

Voor de hele verklaring kunnen jullie deze op de website van het festival lezen.