Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Terwijl we met zijn allen massaal in quarantaine zitten en premier Rutte inmiddels heeft aangekondigd dat dit nog tot en met 28 april zo zal blijven, bedachten wij bij NWTV dat het misschien handig zou zijn om iedereen van kijktips te voorzien. In dit artikel zullen wij daarom een top vijf samenstellen met persoonlijke kijktips van onze redacteurs. Vandaag is het woord aan Jelmer.

Om een quarantaine door te komen zul je veel afwisseling nodig hebben. Ik heb daarom een lijst samengesteld met series en films die allen verschillen in lengte. Mijn lijstje kent verder ook verschillende talen, zodat je misschien zelfs onderweg nog een woordje Spaans, Engels of Japans kunt oppikken!

  1. Gran Hotel

Deze Spaanse serie kent 66 afleveringen en vertelt het verhaal van Julio Olmedo, die in het jaar 1905 naar het Gran Hotel komt om zijn zus te vinden. Dit bijzondere Spaanse hotel in de stad Cantaloa, is in het bezit van een rijke familie, waarin iedere persoon zijn bepaalde eigenaardigheden kent. Al snel komt Julio meer te weten over de verdwijning van zijn zus en blijft hij in het hotel hangen om te zoeken naar antwoorden. Iedere aflevering vertelt ongeveer een dag in het leven van de obers en kamermeisjes van het Gran Hotel en toont daarnaast wat Julio allemaal meemaakt in zijn zoektocht! Een historisch verhaal met bijzondere scènes en soms schitterend geschoten camerabeelden. Een enorme aanrader voor kijkers die houden van historische kostuumdrama’s.

2.  Terrace House

Terwijl we niet naar buiten mogen, en jij waarschijnlijk daardoor weinig menselijk contact hebt, zal je vanzelf verlangen naar het gevoel van interactie met anderen! Dan zal deze Japanse serie voor jouw ideaal zijn. Terrace House is een reality-tv-serie waarin je zes mensen, drie dames en drie heren, volgt terwijl zij samenwonen in een huis in Tokyo. In deze serie ben jij als kijker een aandachtige toeschouwer die wordt meegenomen in de dagelijkse gebeurtenissen in het huis. De show kent ook een zeskoppig panel dat iedere aflevering op een zeer komische wijze commentaar geeft op de gebeurtenissen in het huis en daar ook vaak hun eigen mening over hebben. Al dit zorgt voor kostelijk vermaak, waarbij je snel zult mee gaan leven in het drama, de liefde en alles wat er verder afspeelt in dit huis in Tokyo. Kijken dus!

3.  The Get Down

Voor een muzikale fiks om je dag een beetje op te vrolijken, kan je het beste kijken naar The Get Down! Niet alleen is deze serie heerlijk om te kijken, daarnaast zul je zelf ook echt mee gaan grooven op de beats. The Get Down gaat over een groep tieners die allen wonen in de Bronx, New York. De serie neemt je mee en vertelt het verhaal van de langzame opkomst van hip-hop en disco aan het einde van de jaren 70. Ga dus lekker op de bank zitten of dans heerlijk mee, want deze serie zal je gegarandeerd gaan vermaken. Het is misschien wel goed om te melden dat alle afleveringen een uur of langer duren, dus dat wordt een lange zit!

4. The Intern

Voor een hartverwarmende film, kom je al snel uit bij The Intern. Deze film uit 2015 vertelt het verhaal van een 70-jarige weduwnaar die nog geen zin in zijn pensioen heeft. Hierom besluit hij zich op een dag aan te melden als een stagiair bij een modebedrijf. Al snel moet hij zich aanpassen aan de moderne technologie, iets wat zorgt voor wat komische momenten, maar langzaam vindt hij zijn draai in het bedrijf. Hierdoor komt hij op een gegeven moment ook steeds meer in contact met de bazin van het bedrijf. En zo ontstaat er langzaam een heel bijzondere band tussen de twee! Ik wil het verhaal niet verder weggeven, maar wil nog wel het volgende zeggen: het is een film waar je hart van smelt! Kijken dus!

5. Contratiempo

Voor een spannende en boeiende film kom je uit bij Contratiempo. In deze Spaanse film word je meegenomen in het verhaal van Adrián Doria, een succesvolle zakenman die op een dag wakker wordt naast zijn dode minnares. Om ervoor te zorgen dat Adrián een geloofwaardige verdediging heeft, huurt hij een advocate in. Aan de hand van deze advocate neemt de film je mee op een bloedstollend spannende reconstructie. Deze film zal je verbazen en lang bijblijven. Voor een avondje thriller, moet je dus zeker Contratiempo kijken!

 

Ik heb nog een kleine bonus met vijf andere films of series die de lijst niet hebben gehaald omdat ze misschien er net onder vallen of simpelweg niet op Netflix staan:

  1. The Boat That Rocked –> Een heerlijke muziekfilm, over het jaar 1966 en de glorietijden van de piratenradio. Een film waarvan je zult lachen, huilen en vooral genieten. Muzikaal vermaak!
  2. Alle Studio Ghibli-films –> Inmiddels kent Netflix de volledige collectie van Studio Ghibli, noem het maar even de Japanse Disney. Ook al zijn alle films goed, ik zal er drie aanraden: Spirited Away, My Neighbour Totoro, Arietty.
  3. Kingdom of Heaven –>  Een spannende film, die je meeneemt naar de slagvelden van het Jeruzalem uit de twaalfde eeuw. Een middeleeuws avontuur van ruim twee uur!
  4. Hatfields & McCoys –> Een mini Western-serie, in de jaren net na de Amerikaanse burgeroorlog, waarin het verhaal wordt verteld over een ruzie tussen twee families die volledig uit de hand loopt.
  5. Cowboy Bebop –> Als je ooit een keer een Japanse animatie-serie (Anime) zou willen proberen, dan zou je bij deze moeten beginnen! Dit futuristische verhaal gaat over een cowboy in de ruimte, die als premie-jager leeft om rond te komen. Het verhaal besteedt uitgebreid aandacht aan politieke en maatschappelijke elementen en iedere aflevering is gebaseerd op een jazz-lied. Voor een anime met een geweldige sfeer, heerlijke achtergrondmuziek en een serieuze ondertoon, ben je met Cowboy Bebop gegarandeerd op de juiste plek!

Ik hoop dat dit jullie de quarantaine veilig zal helpen doorkomen. Veel kijkplezier gewenst!