Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

De OnePlus 8-serie komt op 14 april uit, zo heeft het Chinese bedrijf officieel bekend gemaakt. In navolging van de 7-serie gaat het in ieder geval om een OnePlus 8- en een OnePlus 8 Pro-toestel. De presentatie zal die dag plaatsvinden tijdens een online event dat voor iedereen digitaal toegankelijk is. Naar verluid gaat het om een serie toestellen met 5G-connectiviteit en een 120Hz-scherm.

De OnePlus 7-serie was een voorloper op het gebied van snellere verversingssnelheden van het Fluid AMOLED-display, met een toentertijd bijzondere 90Hz-verversingsfrequentie. Hiermee zijn beelden op het scherm vloeiender en minder stressvol voor de ogen. Inmiddels schuiven steeds meer fabrikanten aan in het rijtje met o.a. 120Hz displays van Samsung en Apple. OnePlus positioneert zich met de OnePlus 8-serie weer als voorlopers met een geheel nieuwe generatie displays. Het nieuwe display heeft volgens de fabrikant nog betere kijkhoeken, een bijzondere helderheid, een speciale 10-bits-kleurdiepte voor een betere kleurweergave en dus de 120Hz verversingssnelheid.

Dat het gaat om een nieuwe benchmark op gebied van smartphonedisplays blijkt uit een award die de OnePlus 8-serie inmiddels heeft ontvangen. DisplayMate heeft de OnePlus 8-serie namelijk met een A+-waardering voorzien, de hoogste waardering voor een smartphonedisplay tot nu toe. Volgens DisplayMate zet OnePlus hiermee de nieuwe standaard voor AMOLED-schermen in smartphones, onder andere door de nieuwe verbeteringen in de OnePlus 8. Ook prijst DisplayMate een speciale technologie voor vloeiende video-playback, dat de naam ‘motion estimate and motion compensation’ draagt.

In een persbericht liet OnePlus-oprichter Pete Lau weten dat snelheid weer een belangrijk focuspunt is voor de nieuwe toestellen. De OnePlus 7-serie beschikte bijvoorbeeld over een speciale snelheidsmodus gericht op gaming, in samenwerking met e-sportsmerk Fnatic. Om de systeemsnelheid mogelijk te maken, krijgt de OnePlus 8-serie een Snapdragon 865-processor met 5G-mogelijkheden, LPDDR5 RAM-geheugen en snel UFS 3.0 opslaggeheugen.

Op cameragebied ziet het er naar uit dat het Pro-model wordt uitgerust met maar liefst vier camera’s, waarvan twee 48 megapixel sensoren. Een ervan is een ultrawide-camera die in vergelijking met de ultrawide-camera van de OnePlus 7-serie een significante upgrade krijgt qua megapixels. Verder bestaat de camera-uitrusting uit een 8 megapixel telephoto-camera voor ingezoomde foto’s en een 5 megapixel sensor die naar verluidt extra kleurinformatie registreert.

Volgens geruchten brengt OnePlus op 14 april een OnePlus 8-, OnePlus 8 Pro- en mogelijk ook een OnePlus 8 Lite-model uit. Hoewel de OnePlus 8 Pro waarschijnlijk een premium prijskaartje krijgt, biedt OnePlus met een mogelijke Lite-variant toch nog een model in lijn met het flagship-killer imago waarmee het bedrijf ooit begon.