Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Meater.

De warme dagen staan weer voor de deur en de eerste barbecues zijn alweer uit de schuur gehaald tijdens de afgelopen warme dagen. De ene gooit er een simpele worst, een hamburger en een speklapje op en de ander is al urenlang in de weer om dat lekkere stuk vlees te garen tot perfectie.

In deze gevallen is het belangrijk om het vlees op de juiste temperaturen te bereiden. Hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar, zoals natuurlijk een thermometer. Vandaag de dag wordt alles slimmer gemaakt zodat je zelf zo min mogelijk hoeft te doen, maar toch het maximale uit je product kan halen. Voor de vleesbakkers is de Meater ontwikkeld, een slimme, volledig draadloze thermometer.

De Meater werkt nog makkelijker met de bijbehorende app waarbij je alles kunt meten en in de gaten kunt houden zonder elke keer naar je barbecue te moeten lopen. De thermometer wordt in het vlees gestoken en op je app geef je aan wat je wilt gaan bereiden. Vervolgens geeft de app precies aan wat je moet doen. Denk hierbij aan een melding wat de binnentemperatuur is of wanneer je het vlees uit de pan moet halen om het nog even te laten rusten of hoe lang het nog duurt voordat het helemaal gaar is. Dit is vaak bij biefstuk wel makkelijk omdat je hem misschien wel lekker medium gebakken wilt hebben en geen zin hebt in een doorbakken, taai stuk vlees.

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar waarbij de goedkoopste wordt aangeboden voor €89,-. Daarnaast is er nog de Meater+ voor een groter bereik tussen de thermometer en je smartphone en de Meater Block met een Wifi Range. De duurste uitvoering kost €299,-.