Doorgaan naar artikel
Nieuwe Hunting Simulator 2-video onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder dit jaar is er een nieuwe simulator uit de doeken gedaan waarin het jagen op dieren centraal staat. Om de fans iets meer prijs te geven is er zojuist een nieuwe Hunting Simulator 2-video onthuld. Hierin worden verschillende features toegelicht en hoe je op jacht kunt gaan met je trouwe viervoeter.

In de game wordt je meegenomen als jager met maar één doel: het neerschieten van wilde dieren. Dit doe je samen met je trouwe viervoeter, die er niet alleen voor het gezelschap bij loopt, maar je ook helpt met het vinden van sporen. Er zijn zes verschillende gebieden beschikbaar waarin je eindeloos kunt rondlopen. De gebieden hebben elk hun specifieke eigenschappen; van de groene wouden van Europa tot de woestijngebieden van Texas. De ontwikkelaars hebben hun best gedaan om de omgevingen zo goed mogelijk na te bootsen, inclusief de diersoorten die er leven. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook het gedrag en zelfs het geslacht is hierin meegenomen. Zo kan het voorkomen dat je een jong hert tegenkomt, maar ook een volwassen ree waarbij je een totaal andere tactiek zult moeten toepassen. Er zijn in totaal 33 verschillende diersoorten in de game verwerkt en vereisen niet alleen een andere speurtechniek, maar ook het gekozen wapen speelt een grote rol tot succes.

Door missies te voltooien ontgrendel je verschillende onderdelen en is het mogelijk om gaandeweg nieuwe kleding te kopen om je personage zo onopvallend mogelijk te kleden met de beste camouflage, zodat hij helemaal opgaat in de omgeving. Ook is het mogelijk om verschillende wapens te kopen, variërend van een dubbelloops jachtgeweer tot een pijl en boog en van een sluipschuttersgeweer tot een volautomatisch geweer. Het is zelfs mogelijk om verschillende jachthonden te kopen die ook elk zijn gespecialiseerd in bepaalde prooien.

Hunting Simulator 2 staat gepland voor 25 juni 2020 en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De Nintendo Switch-versie zal later verschijnen.