Doorgaan naar artikel
Na België, gaan nu ook alle Duitse festivals niet door
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Eerder meldden we al dat in België alle festivals deze zomer niet door zullen gaan, maar nu komt Duitsland daar ook bij. De Duitse regering heeft inmiddels gemeld dat alle massa-bijeenkomsten tot en met 31 augustus worden verboden. Concreet houdt dit in dat alle festivals deze zomer niet door zullen gaan. Natuurlijk komt dit voor ons allen als een teleurstelling binnen, maar het was te verwachten.

Door het nieuws van de corona-maatregelen hebben inmiddels veel festivals al snel hun eigen bekendmakingen gehad. Wacken Open Air 2020 heeft op haar website inmiddels een persbericht naar buiten gebracht, waarin het melding maakt van de annulering van het festival.
Tevens hebben Rock Am Ring en ook bijvoorbeeld Hurricane Festival een bericht naar buiten gebracht dat eigenlijk hetzelfde meldt.

We weten natuurlijk nog niet 100% zeker of dit zo meteen ook voor Nederland gaat gelden, maar als we kijken naar de huidige situatie in de landen om ons heen, dan zal het waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voordat ook de Nederlandse festivals hetzelfde lot gaat treffen.
Mocht daar een update over zijn, dan houden wij jullie uiteraard op de hoogte!

En vergeet niet: er zijn in ieder geval nog “festivals” online te volgen! Aanstaande zaterdag kan je online bij het One World: Together At Home fundraiserfestival aanwezig zijn. Dit festival, georganiseerd door Lady Gaga, heeft een line-up van meer dan honderd artiesten die allemaal virtueel zullen optreden! Je kunt in ieder geval hier nog naar kijken om toch het gevoel van een festival te beleven. Dan maar vanuit je eigen huiskamer, toch?